Комбайн Case IH AF 9230 ще жъне слънчоглед засят при рекорд на Vaderstad

Комбайн Case IH AF 9230 ще жъне слънчоглед засят при рекорд на Vaderstad
Тайтън Машинъри България ще организира жътва на слънчогледовите полета, които бяха засети при рекордна сеитба със сеялка Vaderstad Tempo в началото на месец април. Така ще се завърши целия цикъл - от сеитбата до прибирането на реколтата.  
 
Жътвата ще се извърши на 11 септември от 11 часа  в землището на село Комарево, област Плевен със зърнокомбайн Case IH AF 9230. Комбайнът ще бъде оборудван с 16-редов хедер за прибиране на слънчоглед Franco Fabril.
 
Непосредствено след жътвата ще бъде демонстрирана почвена подготовка за сеитба с машините на Vaderstad в комбинация с трактори от сериите Magnum и Quadtrac на Case IH.
 
Домакин на събитието е фирма Агротрейд Комерс. 

Трактор.БГ припомня, че при рекорда за сеитба на слънчоглед, за 24 часа бяха засети 3060 дка слънчоглед при средна скорост 19 км/ч. с 12- редова сеялка Vaderstad Tempo R. Тя беше агрегатирана с трактор  Case IH Magnum 340. Полето беше засято със сеитбена норма от 6250 семена за декар, на прилбизително 5 см дълбочина. За сеитбата бяха изполвани 1 100 кг семена.

 
За да се докажат ефективната сеитба при тази висока скорост на сеялкатa, Тайтън Машинъри и Vaderstad обследваха посевите няколко пъти след сеитбата - резултатите бяха отлични!
 
 
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!