Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Комбайнът New Holland CR10.90 подобри Световния рекорд по жътва (СНИМКИ)

Комбайнът New Holland CR10.90 подобри Световния рекорд по жътва (СНИМКИ)
New Holland Agriculture спечели своето място в Световните рекорди на Гинес, като ожъна впечатляващите 797,656 тона пшеница за осем часа с най-мощния комбайн на света: New Holland CR10.90 с 653 к.с.
 
"Ние сме изключително горди, че завоювахме своето място в Световните рекорди на Гинес за жътва на почти 800 тона пшеница за 8 часа, разбивайки предишния рекорд с повече от 120 тона.“, обяви Хедли Купър, директор на отдел зърнокомбайни. "Този рекорд показва ненадминатия капацит и производителност на CR10.90, особено след като текущият рекорд от  675,84 тона бе достигнат и надминат само след 6 часа и 36 минути!"
 
Рекордът се състоя на 15 август 2014 г. в ъв ферма в Линкълншир, Великобритания. Полето бе засято с пшеница Santiago през есента на 2013 г..

Рекордната жътва започна в 11:17 часа и се характеризираше с промяна на метеорологичните условия, температурата на околната среда (в диапазона 18-21 ° C) и леки превалявания. Средната производителност на CR10.90 беше 99,7 тона на час и достигна своя връх от 135 тона на час, даващо средно 9,95 тона пшеница на хектар със средно съдържание на влага 16,2%. Рекордът бе постигнат с помощта само на 1,12 литра гориво на тон.
 
Целият процес на жътва бе под стриктното наблюдение и контрол от страна на г-н Правин Пател, официалният представител на Световните рекорди на Гинес, който бе подпомаган от Алън Робсън, представител от община Линкълншир като втори независим свидетел.
 
Моделът рекордьор New Holland CR10.90 е оборудван с уникалната технология на New Holland Twin Rotor®, с Twin Pitch ротори с висока производителност в съчетание със системата Dynamic Feed Roll ™ (DFR), която доказа, че е необходима за рекорд, особено след като метеорологичните условия се влошиха в късния следобед.
 
Оборудван с Cursor 16 двигател, който развива 653к.с., CR10.90 също е в съответствие с регламентите на емисии Tier 4B, използвайки модерната технология Ecoblue ™ HI-ESCR. Издържливостта на машината в променящи се условия, е гарантирана благодарение на уникалната SmartTrax ™ система с Terraglide ™ окачване.


 
Изключително удълженият и супер-бърз 10-метров шнек за разтоварване при 142 литра / минута, позволи бързата работа и постоянно разтоварване на зърното от резервоара. CR10.90 също така е оборудван с IntelliSteer ™ напълно интегрирана автоматично навигация, която гарантира точност от 1-2 cм и оптимизира ефективността на комбайна.
 
"Титлата Световнен рекордьор на Гинес доказва за пореден път водещата позицията на New Holland в световен мащаб при зърнокомбайните", заяви Карло Ламбро, продуктов директор на New Holland Agriculture. "Комбайнът рекордьор е направен в нашия център Harvesting Excellence в Zedelgem, Белгия и е първият в света роторен комбайн от типа Class 10 и е пример за превъзходството на Twin Rotor® технологията, разработена от New Holland преди 40 години. Ние предлагаме на нашите клиенти най-добрите възможни решения и непрекъснато подобряване ефективността на нашата марка и резултати в при жътва", каза още Карло Ламбро.

Най големият зърнокомбайн в света и безапелационен рекордьор CR10.90 вече може да се поръча за следващия сезон. Първите доставки стартират през Март 2015-та.", съобщи за Трактор.БГ Даниел Минев, управител на Интерагри България – официален вносител на бранда New Holland. 
 
За контакти - Интерагри България:
 
Национален телефон: 0700 46 666
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug