Комбайнът Rostselmash RSM161 доказа пред фермери добрите си позиции на пазара

Комбайнът Rostselmash RSM161 доказа пред фермери добрите си позиции на пазара
Агро Бул Сервиз е една от фирмите, която предоставя комплексни решения за нуждите на земеделските производители. От тази година компанията е представител на руския гигант, производител на земеделска техника, с марката Ростсельмаш. Във връзка с това, Агро Бул Сервиз организира полеви демонстрации в цялата страна. Екипът на Трактор.БГ посети полето в Отец Кирилово, Пловдивско, чиито собственик е Георги Дзанев, председател на Производствена търговска земеделска кооперация (ПТЗК) „Таню Енчев”. Повече за цялостната идея на събитията разказа Мирослав Марков, управител на фирмата.
 
 
 
„Като представител на Ростсельмаш за България, съвместно с тях започнахме полеви демонстрации, които по своя си вид и мащаб се извършват за първи път в България. Целта е да обхванем цялата страна и всички по-големи зърнопроизводителни райони. Започнахме от село Кошава, Видинско, после Монтана - Медковец, Бъркач Плевенско, Горна Липница, Велико Търново, днес сме в южна България - Отец Кирилово и ще ги завършим в житницата на България, Добрич, в село Сенокос.“
 
 
Събитието се радваше на завиден интерес от земеделските производители. Акцентът на демонстрацията бе комбайн Ростсельмаш RSM161 с хедър  Ростсельмаш Power Stream 900. Моделът RSM161 е най-високият клас сламотръсни комбайни, произвеждан от руската компания до момента. За първи път той се представя в България и жъне родните полета. RSM 161 е модел, който дълго време бе чакан на нашия пазар и за радост на фермерите, е вече факт. На полето в село Отец Кирилово, комбайнът показа, че е напълно функционален и конкурентен, достоен да стои наравно с другите известни марки, лидери на пазара. RSM161 е способен да задоволи изцяло потребностите на земеделските производители. Моделът е създаден по напълно нова технология, включваща иновациите, наложили се на пазара в последно време. Генчо Генов, управител на „Агро Бул Сервиз” ООД сподели пред камерата на Трактор.БГ :
 
"Този комбайн е почерпил опита на всички досега съществуващи конкуренти машини в бранша. Взел е всички хубави и необходими преимущества, които съществуват в машините. Спрямо първо предшествениците си, той е съвършено различен. По всички свои показатели, които следва машината във връзка с работата, това е коренно различна машина, от съвсем нов тип."
 
 
Ростсельмаш RSM161 е съвкупност от иновации. Комбайнът е оборудван с мощен двигател Cummins, с мощност 380 к.с, благодарение на който освен нисък разход за обслужване, фермерите получават и по-висока икономичност и продуктивност. При този модел, сламотръсите със увеличена площ на сепарация, което допринася за по-качествено овършаване и за минимални загуби на продукцията. Подобреното почистването на семето е възможно благодарение на двустепенната система OptiFlow с патентовани сита. Това решение обезпечава равномерното разпределение на въздушния поток и предотвратява задръстването на ситото от класовете. Генчо Генов, освен един от управителите на фирмата, се занимава и с техническото поддържане на машините. Той обясни с какво Ростсельмаш RSM161 превъзхожда другите комбайни от неговия клас.
 
"Преимуществата спрямо предходните му събратя са много. Като започнем самия технологичен процес е съвършено нов – нови възли, нови компановки, нова технология по самото създаване на машината така, че на дълго и на широко може да се приказва. Тези нововъведения включват вече двубаранно овършаване, а именно вършачен барабан, сепариран барабан, отбоен битер и четвърти допълнителен вал, който допълнително допринася за пълното овършаване. Присъствието на шести сламотръс вече в тази машина, удължена отсевна площ, която е достатъчно голяма, удължена наклонена камера, много по-голям бункер, който събира овършаното зърно. Също така присъства и до сега го нямаше в предшествениците му,  ново устройство, което допълнително разхвърля част от ожънатата маса – плявата, като я отвежда самостоятелно, индиректно я отпуска на земята и натоварва, също така и надробяващият апарат... все технически решения, които допринасят за пълното и качественото овършаване на зърното."
 
 
Иновативното при този модел е и системата за овършаване TETRA Processor. Системата осигурява постоянно и надеждно овършаване без загуби. Комбайнът е снабден с нов модел кабина Luxury Cab, която допринася за комфорта и удобството на механизатора. Информационно-гласовата система Adviser III непрекъснато следи за процесите на овършаване и работата на всички механизми. Оборудването на кабината позволява безпроблемно преминаване на технологичния процес, предотвратявайки аварии на агрегатите и механизмите на комбайна. Комбайнът е оборудван с хедер Ростсельмаш Power Stream 900, при който жътвената част е снабдена с режещ апарат, тип „Шумахер”, който е много по-надежден и по-бърз като цикли на работа. Хедерът се отличава с това, че има много по-голяма площ на просвета, който подава ожънатата маса към наклонената камера. 
 
Христо Бангов, работи като комбайнер в Производствена търговска земеделска кооперация (ПТЗК) „Таню Енчев”. Той сподели, че от кооперацията са силно заинтересовани и впечатлени от комбайна Ростсельмаш RSM161 заради неговата висока производителност и прибиране на зърното без никакви загуби. Механизаторът е категоричен, че с радост би използвал комбайнът в стопанството. 
 
 
Мирослав Марков обясни какви са предвидените промоционални пакети и условия за закупуване на нова земеделска техника от фермерите:
 
"Предвидили сме облекчени условия за закупуване, тъй като машината не е евтина, не струва малко пари. На база на това сме подготвили финансови пакети за закупуване, където срокът е максимално голям - до 7 години, а лихвата, в зависимост от периода е от 0.5 до 1.5 % на годишна база."
 
Собственикът на „Агро Бул Сервиз” ООД запали интереса на земеделците, като съобщи част от изненадите, които компанията е приготвила за БАТА Агро Есен 2016 г.
 
„На Бата Агро ще покажем комбайни производство на Ростсельмаш, минимум два. За сега си запазвам правото да не кажа какви ще бъдат точните модели. Също така ще покажем и трактор, канадско производство на фирма Buhler (Бюлер), чийто завод е собственост на Ростсельмаш. Те също са в нашето портфолио за продажба и внедряване на пазара в България. Тракторите са до 635 к.с, така че ще покажем и този трактор, но моделът ще се разбере на самото изложение.“
 
 
За повече информация относно машините с марка Ростсельмаш и Buhler може да намерите в сайта на представителя на марката за България Агро Бул Сервиз или на телефон : 0894364030
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!