Комплексни решения за есенната кампания показа Тайтън Машинъри България (ВИДЕО)

Комплексни решения за есенната кампания показа Тайтън Машинъри България (ВИДЕО)

Комплексни решения за българските фермери в активната есенна кампания предложи Тайтън Машинъри България на демонстрация в Агробизнес центъра на компанията в Стара Загора. Земеделските производители имаха възможност да се запознаят с модерните технологии за почвообработка и сеитба на пшеница и рапица с марките Vaderstad, Salford и Kverneland, в комбинация с тракторите Case IH, както и с пръскачките Tecnoma. С машините на Kverneland беше представена конвенционална почвообработка, с Vaderstad и Salford  - със стърнищни култиватори за т.нар. минимални обработки.

За да бъде максимално полезна за своите клиенти, Тайтън Машинъри България винаги се стреми да предложи не само индивидуални машини, а цялостни решения за успешно и рентабилно земеделие. Това цели и партньорството с фирма Гроу Грийн –  производител на биологично активни торове за конвенционално и биологично приложение, разработени в Австралия.

Идеята е като работим с машините, които ние предлагаме да запазваме максимално влагата в почвата, да работим правилно с растителните остатъци. Това, съвместно с биологичните торове на фирма Гроу Грийн, спомага за отличното структуриране на почвата и минимални разходи по отношение на гориво, работни органи, работни заплати. Искаме да предложим на фермерите алтернатива на конвенционалната обработка на почвата, каза инж. Панчо Петков, регионален мениджър Тайтън Машинъри България.

В Стара Загора земеделксите производители се запознаха отблизо с биологичните торове Гроу Грийн, създадени без никаква термична обработка. Те са отлично решение за подхранване на културите в условията на трайно засушаване. „Успяхме да разработим продукт , който е на 100% усвоим от растението. Нашите торове са директна форма за подхранване на растението с макро и микро хранителни елементи“, обясни Малкълм Тейлър от компанияата Гроу Грийн.

Като част от комплексната работа на полето един от важните моменти е осигуряването на качествени масла за безпроблемната работа на двигателите на тракторите. Решешнието дава фирма Лубрифилт със смазочните продукти Petro Canada, които предлагат гама масла, разработени специално за земеделска техника.

От Тайтън Машинъри България са категорични, че работата на техниката в реални условия, прекият контакт с екипа на фирмата, информационните семинари имат важно значение за успешното партньорство със земеделските производители. Демонстрацията в Стара Загора успя да покаже как чрез правилен избор на машини, торове и масла могат да се  оптимизират работата, разходите и времето за производство.

Гледайте видео репортаж във Фермер.БГ TV:

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!