Концернът AGCO разширява присъствието си в Китай

Концернът AGCO разширява присъствието си в Китай

AGCO, световен производител и дистрибутор на селскостопанска техника, обяви че ще открие производствена база в Китай.

Китай е един от най-големите пазари в света за селскостопанска техника и предлага огромни възможности за растеж на концерн като AGCO. Компанията счита, че отварянето на трети производствен център в Китай е важна стъпка от стратегията за разширяване на своето присъствие на азиатския континент. Производствената стратегия ще включва производството на двигатели и трактори с ниска до средна мощност.

Китайският пазар на селскостопанска техника продължава да бележи значителен ръст. Големият размер на земеделските стопанства в страната и земеделските практики, насърчават AGCO да отбележи стабилно присъствие на територията на Китай. От компанията заявиха, че ще поддържат производствения капацитет в съответствие с пазарното търсене. Плановете се новата производствена база да се превърне в основен център за производство на селскостопанска техника, задоволяващ нуждите от такава за региона.

До края на тази година AGCO ще достави повече от 1000 трактори Valtra на провинция в Китай с цел да подкрепи местните земеделски практики. AGCO е лидер на пазара в Китай по внос на трактори за последните седем години. С откриването на новата база, AGCO ще обезпечи и сервизното обслужване.

 

© Всички права запазени. Позоваването на Трактор. БГ е задължително!