Корпорацията AGCO и руската GAZ стартират джойнт-венчър компания

  • 01.06.2022 21:33
  • 3948
  • 0
  • Новини
Корпорацията AGCO и руската GAZ стартират джойнт-венчър компания

Корпорацията AGCO и руската GAZ стартират джойнт-венчър компания с фокус върху производството и търговията в областта на селскостопанската техника и специализирано оборудване.

 

GAZ ( ГАЗ ) , която е част от икономическият руски гигант BASIC ELEMENT ще стартира съвместна компания с американската корпорация AGCO в областта на машиностроенето, се съобщава в официален регистър по вливанията и придобиванията на Европейската комисия, публикуван вчера.

 

BASIC ELEMENT е една от най-големите икономически групи в Русия с общо над 100 фирми, опериращи дейността си на 5 континента. Групата развива мащабни дейности и проекти в областта на селското стопанство, машиностроенето, минно-добивната дейност, енергетиката, строителството и финансите. Заетите в икономическата група са над 250 000 души, като компанията е и един от най-големите регионални инвеститори в социалния живот и инфраструктура.

 

Председател на Надзорния съвет на Basic Element е руският милиардер Олег Дерипаска. Според списание Таймс състоянието му се оценява на 14,5 милиарда долара, което го прави най-богатия руснак, заедно с Роман Абрамович. През април 2007 г. Дерипаска закупува 30% от STRABAG - 6-та най-голяма строителна компания в Европа. През май 2007 г. директорът на „Магна интернешънъл“ Франк Стронах обявява, че Дерипаска е станал стратегически партньор в дружеството, носейки със себе си необходимите на „Магна“ ресурси за вземане на привлекателен дял в „Крайслер“.

 

Новата джойнт венчър компания с американската корпорация AGCO е поредното доказателство за оптимистичните дългосрочни очаквания за развитие на селското стопанство и тракторостроенето в Русия и Европа.

 

© 2014 Трактор.БГ