Корпорацията AGCO пуска нова марка комбайни и трактори

Корпорацията AGCO пуска нова марка комбайни и трактори

Корпорацията AGCO пуска нова марка комбайни и трактори със своя собствен бранд. Три нови линии трактори ще обхващат диапазона от 70 до 225 к.с. Основната цел са пазарите в Северна Америка, както и бързо развиващите се пазари на Централна и Източна Европа.

Новите трактори AGCO ще се произвеждат първоначално в 3 серии: LT, RT и DT, а комбайните в 2 серии: Agco R6 и Agco A6. Освен трактори и комбайни, AGCO започва мащабно сериино производство на сеялки с бранда "Agco White Planters", тороразпръскващи ремаркета, както и пълна гама - почвообработваща техника и машини за косене, прибиране и балиране на сено.

В отговор на запитване на писмо изпратено от Tractor.BG, главният инженер на AGCO - г-н Мат Ръшинг заявява, че основна цел в краткосрочните планове на компанията са да конкурира във всяко едно направление  производството на марките John Deere, CASE-IH и New Holland. В писмото се допълва също, че към момента AGCO води сериозни преговори за цялостно изкупуване на акциите на Laverda, което най-вероятно ще се реализира до 3-4 месеца. През миналата година AGCO е закупила 50% от акциите на Laverda чрез джоинт венчър. Мат Ръшинг допълва, че за 2007-а година продажбите на Laverda са на стойност 149,8 млн. евро, докато през 2006-а са били 133 млн. евро.  Най-сериозен дял от продажбите на комбайните на AGCO в Европа заемат Fendt, но все още лидерските позиции на Claas не позволяват AGCO да се разгърне достатъчно на Европейския пазар. Именно заради това е желанието на корпорацията да закупи и Laverda. Придобиването на Laverda не означава, че марката няма да продължи да се реализира като производство и на пазара, но ще бъде под шапката на AGCO. От AGCO отчитат най-висок ръст на продажбите си в Южна Америка, където те са скочили с 60% само в рамките на една година и там най-продавани са тракторите Valtra и комбайните Massey Ferguson.

Към момента не е ясно по какви критерии ще се избере вносител или дилъри на новата марка трактори и комбайни AGCO. Отделните брандове на компанията се внасят в България от различни фирми, пряко конкурентни помежду си. Fendt се внася от 'Златекс", Massey Ferguson се внасят от "Фермер 2000", Valtra от "Агритрак", Laverda от "Оптиком"....
Само времето ще покаже, кой ще се пребори за новата марка  - AGCO.


© 2008 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!