Кoрпорацията Bucher Industries, част от която е френския гигант Kuhn, ще закупи дял от Rauch

Кoрпорацията Bucher Industries, част от която е френския гигант Kuhn, ще закупи дял от Rauch

Bucher Industries възнамерява за закупи миноритарен дял в компанията Rauch. Тъй като Kuhn е част от семейството на Bucher Industries, целта на сделката е да се утвърдят взаимоотношенията между Kuhn и Rauch.

Във Великобритания, например, тороразпръскващите машини Rauch са под бранда на Kuhn и се продават през дилърската мрежа на френския гигант. Това също така важи и за други европейски пазари. Придобиването на част от Rauch все още изисква одобрение от немските власти, за да отговаря на законовите разпоредби за конкуренцията.

Придобиването по-точно възлиза на 24 % миноритарен дял от Rauch. Компанията Rauch е специализирана в производството на тороразпръскващи машини, както и пневматични сеялки. В Rauch са заети 300 души и за финансовата 2009/2010 генерира продажби за 42 млн. евро. Страните са се споразумели да не разкриват цената, на която възлиза сделката.

Kuhn и Rauch започват съвместна работа преди години, основана на експертните способности на двете компании. Докато Rauch е специалист в производството на машини за нуждите на торовнасянето, Kuhn пък демонстрира огромен дял на продажбите  и разполага с отлична дистрибуторска мрежа. Придобиването на част от Rauch ще засили сътрудничеството между двете компании на територията на Европа, както и присъствието им на световния пазар, особено в Северна и Южна Америка.


© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!