Косачките и компактните трактори BCS успешно съществуват на пазара близо 70 години

Косачките и компактните трактори BCS успешно съществуват на  пазара близо 70 години

Косачките и компактните трактори BCS успешно съществуват на пазара близо 70 години. В течение на времето в BCS са направени големи промени и компанията е активна в различни области, с различни видове продукти, но косенето на трева продължава да е основен ангажимент. BCS е все още символ на косачките, благодарение на „митичния” модел 422. 

Новата косачка BCS 622 е достоен наследник на първият модел. Тя е с 4 предни предавки и една задна и се задвижва с двигател с въздушно охлаждане 7,5kW / 10 к.с. Предвидени са модели за равни площи  с независимо управление и спирачки в центъра, както и за хълмисти и планински терени, при които управлението и спирачките са изнесени в дясно.

Стремежът да задоволи различните нужди на клиентите е отразен в широката гама косачки – от двуколесни (моделите MAX), самоходни тревни (моделите MA.TRA) подходящи за голф игрища, паркове и тревни градини, до професионалните навесни косачки DUPLEX и ROTEX с работна ширина на косене от 170 до 285 см. Моделите  ROTEX могат да се оборудват и с валяци за по-бързо изсушаване на тревната маса.

Продукт на дългогодишно сътрудничество между BCS и неговите клиенти, са гамата от трактори с компактни размери. Мултифункциалността е съществено изискване за модерния трактор. Той трябва да бъде мощен, но компактен, пъргав, удобен и надежден, категорични са от BCS. Компанията разработва трактори с мощност от 26 до 92 к.с. Отличният им радиус на завой, неоспоримото качество на двигателите, комбинирано с постоянен режим 4х4 за максимално сцепление, правят тези трактори подходящи за всеки терен и всяка задача.

Тракторите VICTOR (26 и 35 к.с.) са специално проектирани за малкия фермер – изключително компактни, но с достатъчна мощност, те се справят безпроблемно в лозя и овощни градини.

VALIANT  (35 и 46 к.с.) са трактори с еднакви гуми във версии AR (чупещ) и RS (със завиващи предни колела). Компактни и нископрофилни, тракторите VALIANT са проектирани за работа в лозя, овощни градини и оранжерии. Те са също така добре адаптирани за подържане на зелени площи и урбанизирани територии. Обръщаемата кормилна уредба позволява удобна работа дори на заден ход – с вилични товарачи, косачки и др.

Характерни с високо ниво на комфорт и контрол, тракторите VOLKAN (от 64 до 92 к.с.) са проектирани в няколко версии : AR – чупещ, RS – със завиващи предни колела, Dualststeer – комбиниран с двете системи, SDT – с двете системи за завиване и с ралични размери на предни и задни гуми. Това са трактори с висока мощност, което намалява разходите. Ширината им от един метър и чупещата се система ги правят фундаментални за работа в лозя и овощни градини. Моделът Dualsteer, който комбинира двете системи на завиване, постига невероятните 2,2 м радиус на завой.

Тракторите са с висок дебит на хидравличната система към множество изводи с преоразмерени помпи- гарантиращи високо налягане- идеална за многофункционално оборудване.

Всички модели могат да се оборудват с широка гама от комфортни кабини с отлична ергономичност и видимост.

Повече информация за продуктовата гама на BCS  в България можете да получите от официалния представител фирма Анимекс ЕООД.

Идеята за BCS се зародила в началото на 40-те години на 20 век от нейния гениален основател Луиджи Кастолди. Неговият първи бизнес се развил в една малка работилница в Абиатеграцо, малък град по долината на река Тисиано. Местността била силен селскостопански район, но цялата работа, сеене и събиране се е извършвало на ръка. Луиджи Кастолди вижда близкото бъдеще и неговото предимство: механизацията на селското стопанство е спряло в началото на века и за да бъде конкурентноспособно, трябва да се доближи до индустрията и има нужда от инвестиции в технологии и машини. През 1942 година с изобретяването на първата моторна косачка,  BCS започва една история изпълнена с успех.