Кубота представя чисто нова серия трактори

Серията M6002 ще включва три модела, които са идеални за работа в ограничени пространства

Кубота представя чисто нова серия трактори

Първият трактор на Кубота от чисто новата серия M6002 бе представен на FIMA 2020 – международния панаир на селскостопанските машини, който се провежда в испанския град Сарагоса от 25 до 29 февруари. 

 

Голямото семейство – Кубота, Квернеланд и Грейт Плейнс

 

Тази нова серия е разработена изцяло от Кубота и осигурява необходимите решения за нуждите на млекопреработвателната промишленост, животновъдни и смесени стопанства. Технологиите в нея са фокусирани върху устойчивостта и нуждите на съвременните фермери

 

Серията M6002 ще предложи три модела – M6122, M6132 и M6142. 

 

Оборудвани са с 4-цилиндров дизелов двигател Кубота, който разполага с най-новата технология V Kubota, повишаваща както ефективността, така и надеждността. Мощността е съответно 121 к.с., 131 к.с. и 141 к.с. с допълнително увеличение от 20 к.с. за транспортни операции.

 

Този двигател има удължен интервал на почистване на DPF от 3000 до 6000 часа, за да подобри и улесни ефективността при поддръжката. Освен това той предлага голям 230-литров резервоар за гориво, полезен за дългите работни дни. 

 

Трансмисията е напълно обновена. Тя разполага с 8-степенна скоростна кутия със задвижване с прогресивно преместване, проектирана за висока скорост и тежък капацитет на теглене. Сега този тип трансмисия предлага и новата функция – Xpress рестартиране, която позволява на оператора да контролира директно главния съединител чрез активиране на спирачния педал. 

 

Новата голяма и просторна кабина от тази серия трактори се откроява с впечатляващия си нов интериор и екстериор. Той разполага с нов многофункционален подлакътник с реверс, памет на двигателя, управление на свързването и управление с автоматично превключване. Ергономичната му странична конзола за всички основни операции на лоста е разположена от дясната страна на седалката на водача и в същата точка на радиус на опората за ръце, за максимален комфорт на водача. 

 

 

Широкият люк предлага оптимална видимост, особено полезен при работа с челен товарач. Той разполага с 10 стандартни LED светлини и 6 (опционално) допълнителни LED работни светлини за 360-градусово покритие. Кабината е оборудвана и с Premium Grammar седалка и механично окачване за по-добър комфорт на оператора.

 

Обновеният заден и преден мост позволяват управление с висока скорост с увеличен капацитет на товар и изпълнението на задачи с тежък челен товарач. 

 

Системата Kubota Bi-speed, включена като стандарт, осигурява подобрен радиус на завъртане на 4,5 м, което прави M6002 един от най-добрите трактори за работа в ограничени пространства. 

 

Освен това серията предлага отлични характеристики благодарение на хидравличната си кормилна уредба с помпа CCLS от 115 л/мин., което подобрява реактивността на трактора. 

 

Серията M6002 има впечатляващ капацитет на повдигане 7000 кг и скорост на потока 115 л/мин. при управлението на всякакъв вид инвентар с максимална производителност и ефективност. 

 

Други ключови характеристики включват: 

• Добре известния 7-инчов ISOBUS K-монитор като опция;
• Autosteer като опция за по-висока производителност;
• Скорост на PTO 540 / 540E / 1000 / 1000E като стандарт;
• Автоматично модулирано управление за активиране на по-гладък и лесен старт;
• Регулируемо активиране на гладкостта с K монитор 7”;
• Активиране на PTO превключвателя от задния калник или директно от подлакътника;
• Overdrive система за осигуряване на нисък шум и разход на гориво при 40 км/ч. при 1640 RPM;
• Режим на автоматично превключване;
• Голямо разнообразие на челен товарач с 5 модела за сегмент Utlity до сегмент Premium. 

 

Повече информация за продуктовата гама на Kubota може да получите от официалния представител на марката – фирма КББГ (Кубота България) на www.kubota-bg.com.