Kubota се прицели и в сегмента на големите трактори. Подготвя експанзия в Европа

Kubota се прицели и в сегмента на големите трактори. Подготвя експанзия в Европа

Японската корпорация Kubota се прицели и в сегмента на големите трактори. През тази и следващата година от Kubota подготвят експанзия в Европа и Северна Америка. Предни дни Президента на компанията - Ясуо Масумото заяви, че целта е през 2015г. на европейския пазар да се продават трактори с мощност 200 к.с., а и повече.

 

Преди 2 години Kubota водеше преговори за придобиване на групата SAME Deutz-Fahr, които обаче завършиха без успех. Паралелно с тези преговори обаче, Kubota водеха и други - успяха да придобият престижната марка за производство на почвообработваща техника - KVERNELAND.

 

"В момента нямаме време да влезем в преговори и процедура за придобиване на съществуваща европейска марка трактори. Трябва да действаме по-бързо и за целта да влезем в стратегическо партньорство с някой от производителите на трактори.", заяви  президента на Kubota Corp.

 

Към момента Kubota произвежда трактори с мощност до 135 к.с., което не е достатъчно за стопанствата в сектора на зърнопроизводството. През изминалата година Kubota инвестира 40,3 млн.евро в строителството на завод за трактори в Дюнкерк, Франция, където от догодина ще се произвеждат нови модели с мощност 170 к.с.

 

© 2014 Трактор.БГ