Kubota Tractor Co. представи RTV 1100

Kubota Tractor Co. представи RTV 1100

Японският производител на трактори - Kubota, представи вчера официално новият си модел RTV 1100, предназначен за спомагателни работи в земеделските и животновъдни стопанства.

В България този тип превозни средства са почти непознати за фермерите, но в страните от Западна Европа и САЩ, всички фирми търгуващи със селскостопанска техника, продават и значителен брой от тези широко приложими бързоходни стопански машини.

Новопредставеният модел RTV 1100 на KUBOTA е оборудван с дизелов двигател с мощност 24,8 к.с. и има дължина на каросерията - 1,6 метра, като товароносимостта е 500кг. Машината е със задвижване 4x4 и е оборидвана с хидравлично управление на волана, мокри дискови спирачки, и най-важното с карго - кран с джойстик управление от климатизираната кабина - изключително удобен за лесно товарене отзад.

Фермерският RTV 1100 е оборудван с ново поколение хидростатична система, която позволява бързо ускорения по максимални баири и плавно спускане по стръмни наклони. Цената на новата машина в най-близкия до България KUBOTA център, този в Германия е 16 900 EUR, като ако някой от родните стопани се осмели да го има, може да го получи на половин цена, включвайки го в проект по Оперативнит епрограми на ЕС в областта на земеделието, където субсидията за нова техника е 50%.