Кубота заема все по-голям пазарен дял

Кубота заема все по-голям пазарен дял

Тракторите Kubota заемат все по-голям пазарен дял в страните от ЕС. И въпреки, че у нас са познати на земеделските производители, най-вече със своите стари малогабаритни употребявани модели, то все още Кубота няма официален вносител за България.

Новият стилен модел М 125 X се превърна в истински хит през последните 3 месеца в страни като Великобритания, Франция, Холандия. Със своите 125 к.с.  това е най-мощният трактор, произвеждан досега от японската компания KUBOTA, позната досега най-вече в европейските страни и в Америка със своите широко разпространени малогабаритни трактори за нуждите на общинските администрации, с които се извършват операции като косене, копаене, товаро-разтоварна дейност и други не толкова тежки агро-технологични операции.
Със стартирането на производство на трактори от по- висок клас, престижната японска компания дава своята заявка в разпределението на пазара на трактори предназначени за нуждите на средните и по-едри фермери.

Новият Kubota M125X е оборудван с изключително тих 5,8 литров 5 цилиндров ТУРБО дизелов мотор и трансмисия с 16 предни и 16 задни предавки / 24/24 с Creeper/, осигуряваща скорост от 35 км.ч.
Товароподемния капацитет на новия модел на Кубота е 5000 кг. Радиусът на завой е 4,1 метра. Цената му на европейския пазар с всички екстри за модела е малко над 50 000 EUR.