Kverneland акцентира върху цялостната ISOBUS съвместимост

Интелигентни решения при сеялките и почвообработващата технка

Kverneland акцентира върху цялостната ISOBUS съвместимост
Интелигентни решения при сеялките и почообработващата техника с марката Kverneland представи Тайтън Машинъри, официален вносител на бранда за България. На международното селскостопанско изложение БАТА АГРО, компанията акцентира върху ISOBUS съвместимостта, което прави машините универсални.
 
„При всички Kverneland машини фокусът е ISOBUS съвместимост, тъй като Kverneland е пионер в ISOBUS инвентара и съвместимостта като цяло. Затова дори и земеделци, които имат трактори или терминали от други сеялки, с които работят в момента, винаги могат да си купят Kverneland сеялка, торачка, пръскачка, която просто да работи с техния терминал“, обясни Димо Димов, продуктов мениджър Растителна защита в Kverneland.
 
 
Комфортни, ефективни, ергономични, безопасни и високо производителни. Това е пълното описание на пръскачките Kverneland и всичко, от което се нуждаят земеделските производители. Димо Димов, продуктов мениджър Растителна защита в Kverneland разказа повече пред камерата на Трактор.БГ.
 
„Акцентът тази година на изложението БАТА АГРО е самоходната пръскачка Kverneland iXdrive, която нашият партньор Тайтън Машинъри показва. Пръскачката е с обем на стрелата 36 м и височина на клиренса 1,70 м. Доста интересна машина за българския пазар, тъй като има много висок клиренс и в същото време – много ниска транспортна височина. По този начин не е необходимо да имаме автоматично повдигане и сваляне на шасито“, разказа още Димов.
 
 
Kverneland iXDrive е един от топ моделите самоходни пръскачки, заедно с нея бе представен и по-опростеният модел Kverneland iXtrack A. Пръскачката е с ширина на стрелата 24 м и обем на бункера 2800 л. А в зависимост от изискванията на производителите, машините мога да бъдат оборудвани по различен начин – с възможност за секционен контрол, GPS водене и абсолютно всички модерни опции, които съществуват на пазара.
 
„Следващата машина, която е доста интересна и я представяме за първи път в България, е бункерът за течен тор XTRA Life, който е предно навесен на трактора. Интересното е, че е ISOBUS съвместим и може да работи с всяка една ISOBUS машина на пазара и с всеки един ISOBUS трактор. Земеделските производиели могат да се доверят на култиватора за лентова обработка Kultistrip или т.нар Strip-till обработка. От предната част на трактора по специални тръби отива течния тор до задната част и по същия начин може да се извършва и внасянето на течен тор, заедно със сеитба, в комбинация с една от нашите сеялки Optima, например. Но по същия начин може да се използва предния бункер и със съвсем друга машина. Дори не е задължително да бъде Kverneland“, открои експертът.
 
 
Бункерът позволява внасяне директно на течния тор във всеки ред по време на сеитба. Това е едно огромно предимство, което би гарантирало отличен старт на всяко растение. 
 
На щанда на компанията, земеделците се запознаха и с решения за високоскоростно торене.
 
„При торачките ново имаме CL GEOspread. Тя е доста добре позната машина в България, предлагаме я от години и е с много добри отзиви. Новото е, че през тази година я предлагаме с по-широк бункер с малко по-голям обем при средния клас торачки, като CL GEOspread, тъй като до момента те бяха с основен бункер от 1100 л. и максимум до 2000 л. Този, който е представен в момента вече е с основен бункер 1300 л. и максимален обем до 2450 л. Торачка е ISOBUS съвместима, с възможност за секционен контрол, променлива норма не са проблем и могат да бъдат правени с всеки един ISOBUS терминал на пазара“, добави Димов.
 
 
Не бяха подминати и машини за есенната сеитба. Водещият производител акцентира върху сеялката U-Drill. Новост при нея е наличието на по-малки модели от 3 и 4 м твърда рама. Kverneland е топ бранд в прецизната сеитба, а с U-Drill освен точност, си гарантирате и бързина.
 
Kverneland е добре позната и доказана марка както на световния, така и на българския пазар.  Експертите от компанията следват темпа на новото време и гарантират високотехнологични решения за всяко стопанство.
 
„Основното предимство на Kverneland пред всички останали производители на прикачен инвентар е това, че имаме собствена фабрика за софтуер и хардуер. Целият софтуер на нашите машини се произвежда от Kverneland. Ние не използваме външни производители за софтуер и хардуер. Това е много голямо предимство при нас, тъй като всичко може да се тества адекватно и винаги можем да бъдем една крачка пред другите по този начин“, категоричен е Димо Димов.
 
 
Повече информация за всички машини с марката Kverneland можете да получите от Тайтън Машинъри България на *4040 и на www.titanmachinery.bg
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар