Kverneland показа предпремиерно нови плугове, сеялки и торачки за 2016 г. (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • 3719
  • 0
  • Новини
Kverneland показа предпремиерно нови плугове, сеялки и торачки за 2016 г. (ВИДЕО+СНИМКИ)

Журналисти от цяла Европа имаха възможността да се запознаят от близо с новостите на компанията Kverneland, които ще бъдат представени на Агритехника 2015 в Хановер, Германия.

 

Акцент на полевата презентация бяха подобрените модели сеялки с марката Kverneland.

 

Сеялката Kverneland Accord u-drill 6000 Plus , която е предназначена за изсяване на слети култури, вече има възможност едновременно да засява и да извършва торовнасяне. Капацитетът на бункера е до 4 200 литра, торовнасяне може да се извършва с норми до 450 кг/ха.


 

От Kverneland са осигурили опция торовнасянето да бъде извършено както между редовете, така и да бъде положено директно в семенното легло.

Новият дизайн на сеялката осигурява по-бързата работа на полето и подържа до 18км/ч при запазване на 100% качеството при изсяване.

 


Добре познатата сеялка на българския пазар Kverneland Accord Optima V е с изцяло нова хидравлично-телескопична рамка, която я прави много по-маневрена и позволява на фермерите бързо да сменят широчината между редовете от 30 см. до 80 см.Новите модели сеялки Kverneland могат да бъдат оборудвани с изсяваща секция Optima HD row, която има обем на бункера 55 л. и натиск на утъпкващото колело при изсяване до 129 кг., който може да се увеличи с до 100 кг. на всяка секция.
 


На Агритехника 2015 ще бъде показана и новата подобрена тороразпръскваща машина Kverneland Exacta TL. Тя е оборудвана с новата система GEOspread, която позволява управлението на всяка от секциите с работна широчина от по 2 метра, директно през ISOBUS терминала. Това дава възможност на фермерите изключително лесно и бързо да настройват работната широчина на торачката и да се избягват презастъпвания на площи, което спестява до 10% на торове. Подобрения софтуер на управление на Kverneland Exacta TL позволява автоматично коригиране на разпръскването, когато се торят хълмисти или неравни терени и позволява запазването на правилната доза, въпреки условията на терена.

 

Новата серия плугове Kverneland 2500 е изцяло нова генерация обръщателни плугове с 5-6 плужни тела предназначени за трактори до 280 к.с. Тези плугове са подходящи за изключителни тежки терени и дълга експлоатация.
 


Заедно с новата серия бе представена и новата система за управление i-Ploughing, която позволява всяка една настройка на плуга да бъде направена директно от кабината на трактора чрез тъч дисплея. В нея има заложени 4 автоматични модула – оран, транспорт, маркиране и паркинг. От екипа на Kverneland споделят, че са се стремили да направят така системата, че да осигурят по-лесна оран от всякога досега.Пълната гама продукти на Kverneland се предлага на българския пазар от Тайтън Машинъри България АД

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!