Kverneland празнува своята 140-та годишнина през 2019

Един от най-големите производители на агромашини

Kverneland празнува своята 140-та годишнина през 2019

През 2019 година Kverneland отбелязва 140 години като производител и доставчик на селскостопанска техника. 

 

Два регистъра за горивата на земеделските стопанини

 

Историята на Kverneland датира от 1879 г., когато основателят на компанията Ole Gabriel Kverneland построил малка ковачница в село Квернеланд на 25 километра от Ставангер в Норвегия. По това време компанията е известна като „OG Kvernelands Fabrik“; произвеждаща коси, сърпове и ножове.

 

Днес Kverneland e водеща компания в глобален мащаб в световната общност на аграрните машини, активно развитие на технологиите и ефективно производство са причините, поради които марката Kverneland е една от най-добре познатите и уважавани имена в бизнеса. Марката допринася за по-ефективната обработка с отношение към себестойността и добива.

 

Брандът е резултат от 4 обединения в едно - AccordKverneland, Rau и Taarup. Всяка марка представлява дълга и важна история в бизнеса като високо разпознат доставчик сред компетентните в областта. 

 

снимка: agriland.ie

 

През 1998 г. групата на Kverneland придоби още две големи компании - базираната в Холандия - Greenland (включваща известната марка Vicon в семейството) и Rau (известен със своите пръскачки и култиватори).

 

снимка: agriland.ie

 

През 2008 г. Kverneland Group стартира „по-целенасочена стратегия за брандовете“ и започна процес на намаляване на броя на продуктовите марки. Основният принцип беше, че марките Accord и Taarup ще се слеят с Kverneland и а Rau ще се слее с Vicon.

 

След по-нататъшни сделки (включително Veenhuis NL Loader и дивизия на вагоните за транспортиране през 2009 г.) и съвместни предприятия (Gallagnani през 2010 г.), Kverneland Group бе придобита от Kubota Corporation през 2012 г. 

 

Днес, Kverneland Group е известна като производител на широк спектър от машини за обработка на земи и тревни площи. В момента компанията разполага с 2 470 служители.

 

Годишнината на бранда ще бъде отбелязана от дилъри и дистрибутори в световен мащаб. 

 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар