Kverneland с топ иновации при обръщателните плугове (ВИДЕО)

Kverneland с топ иновации при обръщателните плугове (ВИДЕО)
Kverneland показа изцяло обновената си серия обръщателни плугове по време на изложението Агритехника 2015 в Германия. Новата генерация плугове Kverneland 2500 i-Plough са с интелигентно компютърно управление и редица иновации. Чрез ISOBUS връзка и цветен тъчскрийн терминал в кабината на трактора, те позволяват прецизно управление на целия процес на оран. 
 
Новите плугове Kverneland 2500 i-Plough позволяват автоматично калибриране на настройките на плуга спрямо позиционирането на задните гуми на трактора. Компютърният модул помага на оператора за бързо и лесно преминаване от работен режим в полето, към транспорт и обратно. Системата i-Plough дава възможност за прецизно настройване на левия и десен ъгъл на атака на лемежите, както и на първия водещ лемеж. От кабината на трактора може да се настрои също работната дълбочина на плуга и отстоянието на плужните тела по ширина.
 
 
Иновационният софтуер дава възможност също за изправяне на браздите по избрани A и B линии, използвайки прецизно навигиране чрез FURROWControl RTK / DGPS сигнали.

 
Ясен за употреба мултифункционален дисплей
Новата концепция i-Plough при Kverneland цели да се улесни и подобри качеството на работата в зърнопроизводствените стопанства. Софтуерът записва информацията за извършената оран и може да покаже на дисплея записи от всички обработени декари. Така операторът може да прецизира допълнително настройките на плуга, с цел гарантиране на по-ефективна работа. Системата подпомага качествената оран, особено при работата в парцели, които са с неправилни форми, като оптимизира движението на трактора в началото и края на браздите. 
 
Настройките на новите навесни обръщателни плугове от серията 2500 i-Plough на Kverneland могат да се задават в софтуера също така съобразно състоянието и влажността на почвата. Настройките на всеки плуг могат да се запазят автоматично чрез ISOBUS терминала и да се прехвърлят със запазване на данните при смяна на използвания за агрегатиране трактор.

 
Kverneland 2500 – здрави плугове за икономична оран!
Новата генерация плугове от Kverneland са предназначени за трактори с мощност до 280 к.с. Те са оборудвани с нова здрава и единично отлята основна рама с размер 120 x 200 x 6,4 mm. Клиренсът е от 85 до 100 см., а плужните тела могат да са от 4 до 6 броя. Подобреният дизайн Aero Profile позволява плугът да не доведе до закъсване по време на работа, дори в най-тежки условия. Плуговете имат както стандартна болтова защита, така и автоматична система за защита и надигане на плужните тела при удар в камък. 
 
Плуговете от новата серия позволяват регулиране на работната ширина на плужните тела от 30 до 60 см. Налице е и опцията за оборудване с изцяло новите лемежи No 34, които позволяват ефективна работа при тежки и глинести почви. Те изискват по-малко теглителна сила, водят до икономия на гориво, а в същото време извършват качествена оран при дълбочина от 12 до 35 см. и ширина на всяка бразда от 30 до 55 см.

 
Друга новост при плуговете Kverneland 2500 е възможността за механично и хидравлично регулиране на колелата за контрол на работната дълбочина. Електронен сензор пък регулира ъгълът на работа на плуга, който се регулира електро-хидравлично от кабината на трактора.
 
Повече информация за новите плугове Kverneland можете да получите в регионалните представителства на Тайтън Машинъри България и на националния телефон: 0700 135 04

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!