Landini организира благотворително събитие по случай своята 130-годишнина

Landini организира благотворително събитие по случай своята 130-годишнина

Тази година се навършват 130 години от началото на фабриката на Landini - една от водещите марки в селскостопанската техника.

 

Марката Landini, която е част от Argo Tractors Group, е решила да отпразнува своята годишнина с вдъхновяваща инициатива, наречена "Landini 130 часа издръжливост".


Събитието ще се проведе на 6-11 октомври в "Il Ciocco", разположен в Castelnuovo Garfagnana, в провинция Лука (Тоскана). На него над сто журналисти от цяла Европа ще карат нова серия трактори  Landini 7 Series.


Участниците ще карат както по писта, така и офроуд. Самото събитие има благотворителна кауза и от Argo Tractors Group ще дарят един милион евро за всеки изминат километър, така че да се създаде благотворителен фонд за училищата на Fabbrico (родния град на Landini) унищожени от земетресение през май 2012 г. Сумата ще бъде увеличена с всички технически спонсори, които участват в събитието. Трактор шоуто ще бъде нон-стоп, като се има за цел да се подчертае надеждността и здравина, с които са направени тракторите Landini.

 

Landini 130 anniversary


Звездата на събитието ще бъде най-новият трактор на Landini, с мощност 212 к.с., шест-цилиндров двигател и е оборудван с 40-степенна роботизирана скоростна кутия, част от новата  "7 Series" на Landini. Kабината разполага с удобна седалка за шофиране с пневматична система на окачване, изключително добра видимост от кабината и климатичната система .

 

Новата серия трактори на Landini се очаква на българския пазар през 2015 година от официалния дилър на марката за страната - Оптиком ООД.

 

Тест драйвът ще се наблюдава в реално време и всеки шофьор ще присъства на кратко обучение по демо трактор, за да се осигурят безопасни условия, както за шофьорите, така и за гостите на самото събитие.
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!