Landini представи своите нови 5D/5H серии трактори и обновения дизайн на Landpower (видео)

Landini представи своите нови 5D/5H серии трактори и обновения дизайн на Landpower (видео)

Италианският производител на трактори Landini, част от групата ARGO Tractors, представи на изложението EIMA 2012 своята нова 5D серия трактори.

 

Тя включва 3 модела 90, 100 и 110, с мощност от 85 до 102 к.с., като всички отговарят на еко нормите Tier 4. В тези трактори са вградени иновативни Common Rail двигатели Perkins, които постигат ноеи рекордни нива на икономичност.

 

Новата серия трактори вече е и с обновеното лого на Landini, включва и дизайнерски линии, които ще залегнат в основата на бъдещите модели, които италианския производител ще изкара на пазара през следващите години.

 

За разлика от 5D серията, новите Landini 5H включват 4 модела - 90, 100, 110 и 115, съответно с мощност от 85 до 113 к.с. Тези трактори ще се предлагат в две версии : "Top"- с Power Shuttle трансмисия с хидравличен реверс и електро-хидравличен ВОМ и „Techno"- с механичен реверс и електро-хидравлично управление на ВОМ-а.

 

В допълнение на новите двигатели и външен вид, от Landini са реализирали фейс-лифт и на кабините на своите трактори, които са още по-удобни за управление, а контролните уреди са разположени по-интуитивно.

 

Пред камерата на Трактор.БГ, Антонио Салватера, Маркетинг мениджър на ArgoTractors, заяви:
„Най-голямата новост тук е 3,4 литровият двигател Perkins, който е с пълно електронно управление и е тип Common Rail. Този трактор има системата Dual Power, което означава, че имаме мощност за задвижването и отделно мощност за работата на ВОМ-а. Трансмисията е с 36/12 предавки, която има и Creeper, с който пък се постигат 48/16 предавки. Навесната система може да бъде с електронен или механичен контрол, като има капацитет от 9570 кг.

 

Българските фермери ще могат да се запознаят с новите модели трактори Landini съвсем скоро, съобщиха от официалния вносител на марката за България - фирма Оптиком ООД.