Landini представи винтидж трактора Powermondial 120, носещ духа на отминалите дни

Landini представи винтидж трактора Powermondial 120, носещ духа на отминалите дни

Landini таи носталгия по отминали времена. Допълнение към тракторите от серията Powermondial – моделът 120, представен на изложението EIMA 2010, улавя духа на отминалите години с тъмносивия си цвят, жълтите колела и кожените седалки в кабината.

Продуктовият мениджър на Landini Руджеро Каваторта сподели, че модела привлича внимание и тъй като е доста винтидж напомня за дългата история на компанията в производството на трактори – 126 години.

На пръв поглед моделът PowerMondial има скромната преднина от само 2 к.с. в повече от PowerMondial 115 с мощност от 110 к.с. Отличителното при него обаче е неговия електронно-управляван 4-цилиндров Perkins Turbo Dual Power двигател, оборудван с Aftercooler система. Чрез него посредством автоматичното осигуряване на по-високо налягане на впръскването на common rail системата, моделът 120 достига върхова мощност от 121 к. с., необходими при работа на ВОМ и извършването на други транспортни операции.
 
Основната новост при тракторите McCormick пък, е прототипа X70 Autoshift, който възвестява въвеждането на селективната каталитична редукция за отработване на изгорелите газове. Моделът се задвижва от нова версия 6 цилиндров двигател FPT (Fiat). Моделът е малко по-мощен от познатия TTX230.

 

За повече информация: Оптиком ООД, гр. Стара Загора; тел. 042/60 01 56

[email protected]

www.opticom-bg.com

 

© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!