Landini пуска на пазара новата серия Powermondial

Landini пуска на пазара новата серия Powermondial

Италианският производител на трактори Landini пуска на пазара новата серия Powermondial. Новата серия трактори ще се предлага с двигатели 100, 110 и 115 к.с.

От официалният вносител за България - фирма Оптиком, съобщиха за Трактор.БГ, че новата серия на Landini ще бъде представена официално на селскостопанското изложение АГРА в Пловдив.

Новата серия Landini Powermondial се е представила досега на тестовете с изключителна ефективност и икономичност при дълбока оран. Двигателите са новите модели на Perkins - 4 цилиндрови със система AfterCooler, в мощностния диапазон 93 - 115 к.с. Те се отличават с изключителна мощност и ефективност на въртящия момент и са в съответствие с Tier 3 еко-нормите.

Новата серия на Landini е оборудвана с ново поколение планетарни зъбчатки, нова навесна система и електронни сензори за натоварването, нова кабина в стил на вече познатите модели Powermax и Powermaster. Климатроникът в кабината, електронно-управляемата навесна система и трансмисията с обратно-хидравлично управление T-TRONIC Powershift, системата De-съединител, позволяваща смяна на предавки без натискане на педала, а само с управление от джойстик са само някои от предимствата в новото производство на Ландини.


Електро-хидравличният ВОМ работи съответно на 540/750, 540/1000 или 540/750/1000 об./мин. Капацитетът на повдигане на навесната система е 5650 кг. Новите Landini Powermondial се предлагат в система Trapdoor, която осигурява 360 градуса видимост и при работа с челен товарач.

Всеки един компонент на новата серия трактори Landini Powermondial се произвежда в Италия в завода на компанията в град Лузарра.

текст и снимка: Трактор.БГ