Лидерът при машините за картофи - Grimme започна производство и на напоителни системи

Лидерът при машините за картофи - Grimme започна производство и на напоителни системи

 

Световният лидер в производството на машини покриващи цялостно механизацията в картофопроизводството - GRIMME, реши да навлезе в пазара с напоителни съоръжения и започна стартово производство на макари за напояване. През последните години освен машини за картофи, Grimme пуснаха и редица земеделски машини за зеленчукопроизводство. Вече обаче дойде ред и на напоителните системи.

 

С този ход компанията Grimme разширява продуктовата си гама без да се отдалечава от основния си пазар, като смята, че търсенето на подобен род съоръжения от нейните клиенти е достатъчно голямо. На пазара ще бъдат предложени две макари за напояване - Primus 2800 и допълнително оборудваната Monsun 3000 II. Те са оборудвани с основен панел и защита на задвижването от реномирания в поливната техника производител - Beinlich. Те даже носят името на познатите и на българския пазар Beinlich Monsun.

 

Основната разлика помежду им е, че Monsun е оборудвана със системата Q-drive. Това осигурява движение на двете страни на макарата благодарение на две вериги, лежащи в гумена лента върху самата макара. Този способ значително намалява износването, което се получава при системата със зъбни колела. В същото време Q-drive системата действа като спирачка при намотаването или развиването, a Monsun е оборудвана и с регулируем клиренс.

 

Всяка макара може да извършва хидравлично завъртане на 180 градуса. Управляват се електронно, благодарение на соларен панел и GSM връзка. Работното налягане може да бъде отчетено по всяко време, посредством манометър, монтиран на изхода на турбината. Чрез хидравлични крикове се определя нивото на макарата, а много удобно при неравни терени е блокирането им в това положение.

 

Размерите на тръбите за Primus ще са 90мм диаметър при 600м дължина, 100мм диаметър  за 500м дължина и 120мм диаметър  за 350м дължина. А при Monsun - 120мм за 500м дългите тръби и 110мм при 400м дължина.

 

Monsun използва контейнер, изработен от 100мм стомана за пренос на водата. При Primus 2800, контейнерът е от 90мм стомана. Всеки пистолет/ пулверизатор осигурява 40 м струя в две посоки. Двете машини стандартно са оборудвани с 3 дюзи, но фермерите могат да избират дюзите за бъдат до 6 броя. Възможно е също така и 300мм и 500мм височинно удължаване за култури като царевица, например. Налично ще бъде и допълнителното оборудване като помпи, тръби, връзки.

 

 

Трактор.БГ припомня :

Още през 1982 г. Beinlich Monsun представя първата в Света елктронно управляема поливна система. Днес в сериите напоителна техника освен електроника са интегрирани и множество нововъведения, целящи висока производителност при ниски разходи. Моделите са оборудвани с хидравличен стабилизатор; статив, който гарантира безпроблемната работа на водната помпа и правилно прибиране на маркуча.

 

© 2010 -Трактор.БГ