Lindner представи два нови модела трактори - Geotrac 74 EP и Geotrac 94 EP

Lindner представи два нови модела трактори - Geotrac 74 EP и Geotrac 94 EP

Австрийският производител Lindner представи два нови модела трактори - Geotrac 74 EP и Geotrac 94 EP. 

 

Lindner Geotrac 74 EP е ефективното развитие на досегашният модел Geotrac 74, най-добре продаванят трактор на Lindner през последните години. "Модернизирахме двигателя от 3 ​цилиндров в 4 цилиндров турбо дизел, със система Common Rail и DPF филтри за твърди частици", обяви изпълнителният директор на Lindner .  Двигателят развива мощност 76 к.с. и е по-икономичен и ефективен от своя предшественик . Благодарение на вентилатора с вискозен принцип, двигателят бързо достига работна температура и по този начин работи с оптимален разход на гориво .

Новият трактор Lindner Geotrac 74 EP акцентира на интелигентно оборудвана кабина, разпознаваща и адаптираща се по отношение на окачването и стабилизацията в различни работнитерени. При този трактор ръчното подаване на газ е ограничено от  дроселова клапа с ограничител на скоростта . С това максималната скорост е ограничена от двигателя, а чувствителният прикачен инвентар е защитен при намалената скорост и реудцирани тласъци и вибрации.


Lindner Geotrac 94 EP

При новият Lindner Geotrac 94 EP 4 -цилиндровият турбо дизелов двигател е също със система на впръскване Common Rail и филтър за твърди частици. Максималната му мощност е  102 к.с. ( 74,5 кВт ), при въртящ момент от 420 Nm при 1400 об./мин. Оборудван е с 16 предни и 8 задни предавки на трансмисията от престижния производител ZF Steyr, която е оборудвана с комфортен автоматичен съединител за превключване на скоростите само чрез един бутон.

Друг технически акцент за модела Geotrac 94 EP е електро хидравличната система на Bosch - Rexroth , която е с осем клапанов механизъм, предотвратяващ навлизането на замърсено масло в скоростната кутия . Особено ефективна е работата и на задния навес, която благодарение на новата Electronic Hitch Control ( EHC ) система, в съчетание с AHC Automatic системата за сцепление и стабилизация, осигурява бързо и лесно прикачване на земеделския инвентар. ЕНС се предлага от Линднер като стандартно оборудване за моделите Geotrac 94ep , 104ep , 114ep и 134ep. ЕНС автоматично намира правилната настройка за прикачване на инвентара и се настройва динамично към неравните терени. Тази система е особено подходяща за прикачване на плугове и почвообработващ инвентар при условия на неравен терен.

Официалното представяне на двата нови модела ще бъде от 15-и до 19-и Март в Иновационния център на Lindner в австрийския град Kundl.