Лизинг на земя без скрити такси и до 100% финансиране

„Агрион Финанс“ празнува пет години с изгодни оферти за фермерите

Лизинг на земя без скрити такси и до 100% финансиране

Лизинг без скрити такси и комисиони и то при изгодна лихва – това предлага кредитиращата компания „Агрион Финанс“, част от лидера в търговията със земеделска земя „Агрион“.

 

Лизингът на земя никога не е бил по-лесен

 

В условията на пандемия и климатични промени все повече земеделци искат да разсрочат плащанията си. Това обаче влияе върху бизнеса им, тъй като така не могат да разширят стопанствата си. За тях е насочен и най-популярният продукт на „Агрион финанс“ – лизингът на земя.

 

Компанията през тази година празнува 5 години от основаването си и по този случай подарява на фермерите нови, изгодни оферти за лизинг на земеделска земя. Така те по-лесно ще могат да преодолеят комбинирания негативен ефект от пандемията и лошата реколта по места в страната.

 

Лизингът на земя от „Агрион финанс“ вече ще се отпуска по-бързо и при по-изгодни условия, което затвърждава компанията като предпочитан партньор пред други кредитни институции.

 

„С гордост можем да кажем, че за тези пет години „Агрион Финанс” успя да се наложи като лидер на пазара на небанковото финансиране за селското стопанство – споделят от ръководството на компанията. – Формулата, на която заложихме още в началото, беше изгодни и достъпни кредитни продукти, с персонално отношение към клиента. Това очевидно пасна като ръкавица на земеделския бизнес.“

 

 

„Предимството ни е, че нашите кредитни и лизингови продукти са разработени специално спрямо нуждите на агросектора, тъй като ние, като лидер на пазара, го познаваме най-добре“, допълват още от „Агрион Финанс“.

 

Допълнително облекчение е, че кандидатстването може да стане почти изцяло дигитално – през секцията в сайта на „Агрион“. Клиентът може да извърши почти всички операции от страницата, без да се налага да напуска дома си и да посещава непрекъснато офиси.

 

Огромно предимство е, че „Агрион финанс“ отпуска до 100% от пазарната оценка на земята, обект на лизинга. 

 

Когато теренът съвпада с оценката, на лизингополучателя не се налага да участва със собствени средства в сделката, а директно започва да си плаща вноските по лизинга. Това дава глътка въздух на тези, които нямат свободни пари и се налага да търсят банково или друго финансиране, за да си осигурят нужното самоучастие. 

 

Изгодната лихва налива допълнителни средства в джобовете на фермерите.

 

 „Агрион Финанс“ не удържа такси за разглеждане на документите и за оценка на обезпечението, за каквито настояват голяма част от банките. Пазарната оценка на желаната земеделска земя се извършва от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за лизингополучателя. 

 

Размерът на отпуснатото финансиране не зависи от дохода на физическото лице, а се определя от стойността на имота, който се предлага за обезпечение. Това е крачка напред към подпомагането на предприемачи, които тепърва стартират своя бизнес. Предвидена е и възможност дружеството да финансира разходите по прехвърлянето на имота.

 

Сериозно облекчение за фермерите е и изготвянето на индивидуален погасителен план за всеки лизингополучател. 

 

Лизингът за покупка на земя е сред най-популярните финансови продукти за земеделците в момента. Така те изплащат покупката на желаните ниви, но в определен период, по удобен начин, който не нарушава финансовото им планиране. Лизингът позволява на арендаторите, да купят земята, която обработват сега, без да плащат за нея цялата сума. 

 

Освен това сумарно за периода на лизинга лихвите възлизат на по-ниска сума от тази, която стопаните биха платили като рента, ако не купят земята, която обработват. След изплащане на лизинговия договор земята остава тяхна собственост. 

 

Информация за пълните условия на финансовите продукти на „Агрион Финанс“ може да намерите на нашия сайт www.agrion.bg/finance/ и на националния телефон 0800 111 66.