Лудо пазаруване на техника по време на АГРА

Лудо пазаруване на техника по време на АГРА

Вече четвърти ден родните фермери са в стихия на  лудо пазаруване на техника и всякакъв селскостопански инвентар на международната изложба "Агра 2007" в Пловдивския панаир. 

Големите отстъпки от 5 до 20 процента, които дават търговците по време на изложението, буквално подлудиха хората от бранша и те започнаха да купуват като невидели.  Най-голяме напливът за японските и китайските тракторчета втора употреба, които вървят по 9-10 хиляди лева. / виж още такива ТУК/ Още през първия ден на изложението беше разпродадена почти половината от изложената техника.

Невиждан досега интерес предизвика и четвърта панаирна палата, която е предназначена за показ на живи животни. Такава се устройва за първи път в 16-годишната история на "Агра". Идеята е тук да бъдат демонстрирани всякакви елитни животни от различни породи. На изложбата може да се купи дори цялостно оборудване на животновъдна ферма. Гръцка фирма е показала свинарник за 250 000 евро, в който могат да се отглеждат до 50 животни.

Масово се купуват и фиданки за плодни дръвчета, като българските се харчат по 5 лева, а сръбските - по 4 лв. за бройка.

Въпреки високия акциз върху домашната ракия небивал интерес предизвикват и медните казани, произвеждани от едноличен търговец от близкото до Пловдив село Браниполе. За 130-литровите съдове той иска по 1600 лева. Казаните за двойна дестилация с обем от 200 литра пък струват по 2500 лв.

В 6-та палата на АГРА с колоритен щанд са представени и Интернет порталът за българското село - www.selo.bg и Българският интернет портал за селскостопанска техника - www.tractor.bg