Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам

Лудо пазаруване на техника по време на АГРА

  • 08.12.2009 16:30
  • 151
  • 0
Лудо пазаруване на техника по време на АГРА

www.tractor.bg

Вече четвърти ден родните фермери са в стихия на  лудо пазаруване на техника и всякакъв селскостопански инвентар на международната изложба "Агра 2007" в Пловдивския панаир. 

Големите отстъпки от 5 до 20 процента, които дават търговците по време на изложението, буквално подлудиха хората от бранша и те започнаха да купуват като невидели.  Най-голяме напливът за японските и китайските тракторчета втора употреба, които вървят по 9-10 хиляди лева. / виж още такива ТУК/ Още през първия ден на изложението беше разпродадена почти половината от изложената техника.

Невиждан досега интерес предизвика и четвърта панаирна палата, която е предназначена за показ на живи животни. Такава се устройва за първи път в 16-годишната история на "Агра". Идеята е тук да бъдат демонстрирани всякакви елитни животни от различни породи. На изложбата може да се купи дори цялостно оборудване на животновъдна ферма. Гръцка фирма е показала свинарник за 250 000 евро, в който могат да се отглеждат до 50 животни.

Масово се купуват и фиданки за плодни дръвчета, като българските се харчат по 5 лева, а сръбските - по 4 лв. за бройка.

Въпреки високия акциз върху домашната ракия небивал интерес предизвикват и медните казани, произвеждани от едноличен търговец от близкото до Пловдив село Браниполе. За 130-литровите съдове той иска по 1600 лева. Казаните за двойна дестилация с обем от 200 литра пък струват по 2500 лв.

В 6-та палата на АГРА с колоритен щанд са представени и Интернет порталът за българското село - www.selo.bg и Българският интернет портал за селскостопанска техника - www.tractor.bg

Коментари
нико
на 03.12.2010 13:12:14
напълно съм съгласен с Гошо[:cheers:]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug