Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Малко техника, много животни представиха на агро-изложението в Сливен

Малко техника, много животни представиха на агро-изложението в Сливен

снимка : www.selo.bg

В Сливен завърши четвъртото национално изложение по животновъдство, на което бяха представени над 600 животни от 100 вида.

 

Около 200 фирми от страната представиха над 600 животни и оборудване за животновъдните ферми пред 4500 души посетители, съобщи проф.Костадин Желев, директор на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството в София, организатор на проявата.

 

От регистрираните в страната 107 породи в изложението в Сливен взеха участие 100 елитни породи - коне, юници и телета, свине, овце, зайци, птици и кучета.

 

Показани около 30 екземпляра от застрашени от изчезване видове, сред които каракачански кон, странджанска овца, източно-балканската свиня, родопско късорого говедо.

Тук са представени и адаптираните в страната чужди породи като овцата "мутон шароле" и Уил дьо франс от Франция и гръцката овца "хиос", каза още проф.Костадин Желев.

Празникът започна с дефиле на конете, сред които бяха и шестте елитни коня на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството. Връчени бяха 50 приза и 200 грамоти на отличените от експертите животни.

На изложението имаше организирани щандове на фирми, които са свързани с животновъдството, производители на фуражи, лекарствени препарати, специализирана литература, оборудване за ферми. 

Фирмите представящи селскостопанска техника бяха:
"Авточасти Франц" ООД - Ямбол - с компактни трактори, подходящи за животновъдни ферми

"ИУК Груп" ООД - Представящи малогабаритна селскостопанска техника на Aebi Rasant - отличаваща се със своята профилираност за труднодостъпни терени - изключително походяща за нуждите на планинското животновъдство.

"Еастра холдинг" - оборудване за кравеферми ; а също "Агротехремонт 61" -Попово, "Техсел" - Левски и др.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug