Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Мароко иска да внася наши машини

Мароко иска да внася наши машини

www.selo.bg

Марокански бизнесмени потвърдиха желанието си да внасят селскостопанска техника, произведена в България. Основният интерес е към трактори и помпи.


Областният управител на Плевен Цветко Цветков съобщи за www.tractor.bg , че е в контакт с Камарата за индустрия, търговия и услуги в гр. Агадир (Мароко), откъдето сериозен интерес за членовете на камарата в Агадир представляват връзките в областта на земеделието и вноса от България на селскостопанска техника. Очаква се мароканските бизмесмени да посетят международният селскостопански панаир АГРА 2007.

Преди 1990 г. България е изнасяла за Мароко разнообразна селскостопанска техника, предимно чрез външнотърговското дружество Агромашинаимпекс. Над 70% от реализирания в миналото износ е бил на специално разработените за агро-метеорологичните условия в Мароко - трактори Болгар с мощност 25, 40 и 80 к.с. От завода в село Ведраре коментираха, че освен спомените за големия износ, пазят и документацията и опита за производството на трактори за Мароко, но без намеса на правителствено ниво, не вярват, че тази търговия може да се възроди.
Желанието на мароканските търговци е да внасят освен трактори, също помпи и почвообработваща българска техника.

Към момента основният внос на селскостопанска техника в Мароко е от Бразилия, като за периода Април 2005-Април 2006-а година е реализиран внос за 2,77 млн. $.
Машините, които се внасят от Бразилия са местно изнесено производство на John Deere. Следващият голям пазар за селскостопанска техника в Африка е Тунизия, която само за първите 6 месеца на 2006-а година е реализирала внос на нови трактори в размер на 2,2 млн. $.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug