Машина на годината и рекордьори в почвообработката на БАТА АГРО 2018

Тайтън Машинъри и Väderstad представиха иновационния CrossCutter диск

Машина на годината и рекордьори в почвообработката на БАТА АГРО 2018
За първи път българските земеделски производители имаха възможността да се запознаят от близо с феномена в почвообраработката - Väderstad CrossCutter диск. Иновацията спечели наградата „Машина на годината“ 2018, в категория „Почвообработка“, по време на изложението Агритехника в Хановер. Шведската компания, заедно с официалния вносител за България Тайтън Машинъри представиха нововъведението пред стотици фермери, в рамките на БАТА АГРО 2018.
 
 
Новото поколение дискове за ултра-плитка обработка
Дискът Väderstad CrossCutter отваря широки възможности за ефективна обработка на почвата и дава изключителни резултати на полето, в широк спектър от условия. Повече за иновацията пред камерата на Трактор.БГ разказва Питър Люнкстед, мениджър „Продажби“ във Väderstad.
 
„Щастлив съм, че получихме тази награда на Агритехника. Дискът CrossCutter е наистина една иновация, като представя изцяло нова концепция за работа. CrossCutter работи много интензивно, с изключително ниски изисквания за мощност при ултра-плитка работна дълбочина, като се нуждае от скорост до 20 км/ч. CrossCutter Disc може да се монтира на универсален дисков култиватор Väderstad Carrier, който се предлага от 3,0 до 12,25 м работна ширина“.
 
 
CrossCutter дискът е предназначен за обработка на работна дълбочина от 2 до 3 см. 
 
„Благодарение на формата на диска, но и на висококачествената шведска стомана, CrossCutter осигурява на земеделците цялостно нарязване и интензивно смесване при плитка работна дълбочина. Дискът се представя изключително в стърнища след маслодайна рапица, като същевременно осигурява чудесни предимства в пшенични стърнища, както и върху обработена почва“, уточни Люнкстед.
 
 
Другото също толкова добро предложение за почвообработка на шведския гигант е TopDown.
 
„TopDown са универсални стърнищни култиватори. Те се предлагат с 4 работни зони - 2 реда обработващи дискове, 3 реда продълбочаващи работни органи, подравняващи дискове и запечатващ валяк. При TopDown имате избор, може да обработвате плитко като Crrier или пък дълбоко. Ние държим на избора, затова и го предоставяме на нашите клиенти, да го направят сами. TopDown е чудесно решение за всички земеделски стопани и е изключително приложим и доказан в България стърнищен култиватор“, разказа още експертът във Väderstad.
 
Несравнима прецизност при двойна скорост
Тайтън Машинъри представи и изцяло новото поколение сеялки Väderstad Tempo. Тези високоскоростни сеялки са се доказали не само у нас, но и по света, поставяйки ред рекорди за бързина, прецизност и ефективност.
 
„Акцент на БАТА АГРО са и сеялките Väderstad Tempo. Зад мен виждате модел Tempo V, който се предлага в ширини от 6 до 12 реда. Тази година предстои да представим и най-новата ни 18-редова сеялка Tempo. Сеялката впечатлява със своята здрава конструкция и прецизност при висока скорост на работа. Изсяването става под високо налягане, което позволява работа при висока скорост, като точността и качеството на сеитба се запазват“, открои Люнкстед.
 
Сеялките Tempo се предлагат в пет различни разновидности, за да покрият всички стопанства и да отговорят на всички нужди на земеделските стопани, гарантирайки им качество и бързина.
 
 
Особен интерес, традиционно, предизвика и моделът-рекордьор на шведския производител.
 
„Сеялката Tempo L е по-голямата версия на машината, която виждате зад мен и е наистина уникална. Миналата година в Унгария тази сеялка  подобри предходния рекорд с 50 ха. За 24 часа Tempo L успя да засее 502 ха с два различни хибрида царевица. Заедно с това Väderstad постави редица рекорди в различни части на света, а това говори много и доказва изключителните качества на бранда. Радвам се, че имаме възможността да покажем и на българските фермери какво означава високопродуктивност, да бъдем до тях и да им помогнат да станат по-конкурентноспособни и по-рентабилни. Това нямаше да е възможно, разбира се, без Тайтън Машинъри. Българският пазар е много важен за нас, а те са перфектният партньор“,  каза още Питър Люнкстед.
 
Повече информация за Väderstad може да получите от Тайтън Машинъри България на http://titanmachinery.bg/, както и на телефон 02/ 97413525
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар