Машини с богат опит в No-till технологията на Агритехника 2019

Аржентинските компании Tanzi и Cestari представиха иновативни разработки

Машини с богат опит в No-till технологията на Агритехника 2019

Премиерни машини и иновативни разработки в No-till технологията представи тази година аржентинският производител на земеделска техника Tanzi, по време на Агритехника 2019 в германския град Хановер.

 

Опазването на почвата и застрашаващите размери на нейното увреждане, насочиха вниманието на редица стопани и експерти по света за откриване на нови решения. No-till технологията е едно от тях, а аржентинската фирма Tanzi е решението на проблема, свързан с обедняването на земята.

 

“Ние разработваме машини, специализирани за No-till обработка от 25 години. Смея да твърдя, че сме лидер на пазара в Аржентина и също така, благодарение на нашите технологии, повишихме ефективността на стопанствата в страната ни с над 300%”, каза Ignacio Tanzi, директор на компанията.

 

 

Преди близо 4 години компанията решава да покори и българския пазар, където срещат доверен партньор в лицето на фирма Агри Маркет БГ. След редица опити и анализ на нуждите на фермерите, Tanzi разработва сеялката Tigon.

 

“Сеялката, която виждате зад мен е нашата най-нова разработка, предназначена изцяло за европейския пазар, модел Tigon. Машината може да бъде в два варианта - 6 и 8 метра. Интересното при този модел е, че има редица компоненти, които могат да се регулират спрямо нуждите на земеделеца. Започваме със сеещите ботуши, които могат да се променят, спрямо почвените условия. Продължаваме с нивелиращото колело за регулиране на дълбочината на засяване, след това притъпкващото колело с три степени за регулиране. И накрая завършваме с затварящото колело, което може да се позиционира странично на машината, спрямо почвените условия”, добави експертът.

 

 

Сеялката разполага с бункер от 5000 литра, монтиран върху шасито на сеялката с две разделения - едно за семената и едно за торта. Като концепция сеялката е подходяща за по-големите родни производители. У нас за No-till технологията се заговори преди няколко години, като днес редица земеделци експериментират, в желанието си да получат добри добиви, но и да не вредят на основният ресурс за земеделието – земята. 

 

 

Освен Tigon, аржентинският лидер представя и други решения за средни големи земеделски стопани, които са готови да се доверят на новите технологии и да подобрят състоянието на почвата си. Експертите от Агри Маркет БГ за поредна година участваха с дилърски щанд на изложбената площ на Tanzi, където екипът на компанията посрещаше посетителите от България и ги запознаваше с всички новости.

 

 

“С колегите от Агри Маркет БГ работим повече от успешно вече близо 4 години. Благодарение на тях всяка година увеличаваме продажбите си и правим земеделските стопани в България по-продуктивни. Сигурен съм, че и за в бъдеще ще продължим да растем заедно”, категоричен е Tanzi.

 

На аржентинския щанд беше представен и още един бранд - семейната компания Cestari. Вниманието на посетителите беше приковано от саморазтоварващо се ремарке Cestari ST 24000

 

“Ремаркето е перфектният помощник на всеки един зърнопроизводител. Неговият капацитет е 24 000 литра, като времето за разтоварване при сухо зърно е невероятните 3 минути! Теглото на машината е малко над 4 тона. Нашите машини са здрави, подвижни и лесни за използване”, разясни пред Трактор.БГ Nestor Cestari, собственик на компанията.

 

 

От компанията са категорични, че затвореният кръг на производство, е най-печелившата стратегия.

 

“Ние сме компания, която вече редица поколения развива своя бизнес. Аз съм четвъртото поколение. Моят баща е и председател на земеделски съюз в Аржентина. Тези факти до голяма степен дават сигурност на фермерите, които ни познават и вече ни имат голямо доверие. Нашите машини са направени спрямо техните нужди. Освен това ние изработваме всеки един детайл по тях, за да сме сигурни, че им предоставяме топ качество”, добави от своя страна  Lucila Cestari - експерт “Комуникации” в Cestari.

 

След Агритехника 2019 приоритет на аржентинската компания е да посети България и да се запознае с бъдещи и настоящи клиенти на Агри Маркет БГ

 

“Искаме да се запознаем в детайли с пазара и ситуацията там. Това до голяма степен ще ни помогне в разработването на решения, които са подходящи строго индивидуално за вашия пазар и нуждите на българските земеделски производители. Благодарение на нашите партньори от Агри Маркет БГ вече имаме организирани посещения на клиенти, с които ще можем да се запознаем и да поговорим. Вярвам, че всички заедно ще успеем да направим земеделието във вашата страна още по-ефективно”, заключи Nestor Cestari.


Повече информация за цялото портфолио с машини за прецизно земеделие от аржентинските производители, можете да получите от официалния представител на брандовете за страната- Агри Маркет БГ на www.agrimarket.bg