Машини за динамично и печелившо земеделие на БАТА АГРО

Революционна техника на световно ниво от Варекс

Машини за динамично и печелившо земеделие на БАТА АГРО
Фирма Варекс и тази година не изневери на своята същност и представи машини за динамично и печелившо земеделие, напълно в крак с бързото и променящо се лице на отрасъла в световен мащаб. По време на международното изложение за селскостопанска техника БАТА АГРО 2018, компанията представи последните новости на пазара, които вече влизат в приложение и от българските земеделци. 
 
 
През последните години изключително много се говори за иновации. Варекс обаче са особено внимателни с използването на тази дума. За тях „иновация“ означава нещо революционно, а напоследък най-точното олицетворение на думата, е брандът  Massey Ferguson.
 
 
„Тази година бихме казали, че иновация представлява новата “S” линия на тракторите Massey Ferguson, която е съобразена с новите директиви за Mother Regulations в ЕС. Като това е частична иновация, а съществено новото е флагманът на гамата Massey Ferguson, а именно моделът 8740, който е с номинална мощност 400 к.с и е най-мощният трактор от гамата на марката в света в момента“, разказа Филип Лазаров, търговски директор на Варекс.
 
 
Чисто новата S-серия на Massey Ferguson дебютира на Агритехника през Ноември 2017г., а на БАТА АГРО родните земеделци се убедиха в нейните качества. Серията трактори идва с много иновации, подобрен дизайн и функционалности, подходящи за всички видове стопанства. Тя е в диапазона от 80 до 400 к.с. 
 
Не липсваха и други решения за улеснение на работата на земеделските производители.
 
„От Challenger виждате флагманът при гумено-верижните трактори – модел MT 875 E, с мощност 650 к.с., с Power Shift трансмисия, AGCO Power двигател, Tier IV Final норми за вредни емисии. Най-високопроизводителната машина на пазара в момента като цяло. Представяме и модел MT 775 E, който е за по-малки стопанства, с 400 к.с. мощност, отново с Power Shift трансмисия. Бих казал, че това е най-универсалният гумено-верижен трактор в България“, разясни Лазаров.
 
 
Друг акцент на щанда на компанията бяха комбайните - част от концерна AGCO, с марка Massey Ferguson и Laverda. Повече за машините разказа Ивайло Божинов, продуктов експерт за Harvesting линията на Варекс.
 
„Това, което е новото тази година е, че AGCO, като производител на Massey Ferguson и Laverda успява да внедри т.нар паралевъл система в машините, които предлагат на своите клиенти, както и авто нивелиране на целия комбайн, при работа под наклонени терени. Знаем, че в България терените са разнообразни  - както равни, така и с голяма денивелация, поради което нашите комбайни са доста подходящи за такъв тип стопанства“.
 
Иновацията се предлага за комбайни от 245 к.с до 360 к.с, като възможностите за нивелиране са три - странично, напречно или надлъжно на наклона.
 
Фокусът на щанда при зърноприбиращата техника беше добре познатият комбайн Massey Ferguson 9380 Delta.
 
„Това е най-иновативният комбайн, който е на изложението БАТА АГРО 2018 г., той съчетава в себе си както конвенционална, така и роторна технология, затова е наречен хибриден комбайн. Има вършачна система, с вършачен барабан, както и два ротора, които се въртят навън, като по този начин масата не натоварва централната греда на комбайна. Комбайнът е снабден с гумено-верижни ходови части, които осигуряват проходимост и добра производителност“, каза още Божинов.
 
 
В допълнение Варекс представи и редица хедери за жътва, с опции Power Flow и Free Flow, с работен захват от 4,8 до 7,6 метра  за зърно, както и хедери за слънчоглед и царевица на италианския производител Фантини.
 
На щанда на компанията беше изложена и богата гама от почвообработваща техника - плугове, дискови брани, стърнищни култиватори. Марката GALUCHO обаче за поредна година прикова вниманието на фермерите, заради високата надеждност на инвентара и атрактивната им цена.
 
„Машината, която е зад мен смятам, че е една от най-интересните за българските фермери. Това е една уникална машина, без аналог на пазара, с изключителна комбинация на работен орган, пружина и ъгъл на атака. Уникална е защото съвместява в себе си машина, която е подходяща за няколко типа обработки – както за основна обработка, така и за плитка обработка в последствие“, обясни Тодор Димитров, представител на GALUCHO за Централна и Източна Европа.
 
 
Тази година марката акцентира и върху машините, предназначени за зеленчукопроизводители и овощари, с което цели да улесни земеделците при намирането на работна ръка.
 
Избирането на подходяща земеделска техника остава една от най-важните стъпки на всеки един стопанин. До голяма степен този избор рефлектира върху стопанството за в бъдеще. 
 
„Нито един от земеделците по света не е в състояние да контролира процесите с изкупните цени на продукцията, но пък единственото, което могат да се опитат да контролират, е себестойността. А това може да стане само с авангардни технологии и точно тук идваме ние на дневен ред. Тогава, когато земеделците правят подбор на машини наистина внимателно трябва да анализират какво им е необходимо. Ние пък сме насреща, за да ги консултираме по отношение на това, което може да им спести пари и повиши рентабилността им“, заключи Филип Лазаров.
 
Допълнителна информация за всички машини от портфолиото на фирма Варекс може да получите на телефон 02 /930 99 70 или в интернет на адрес www.varex.bg
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар