Massey Ferguson 7499 достигна до финала на оспорвания конкурс за трактор на годината

Massey Ferguson 7499 достигна до финала на оспорвания конкурс за трактор на годината

Наградата от престижното състезание за трактор на годината, провело се по време на изложението за агротехника – EIMA, взе трактор Fendt 828. Независимото жури бе представено от журналисти от над 20 водещи издания за земеделие. Massey Ferguson достигна до финала, но тази година не успя да получи наградата за трактор на годината.

Въпреки това журито е впечатлено от функциите, които трактора Massey Ferguson 7499 предоставя на оператора. С превъзходното съотношение мощност/тегло и високите технически характеристики, трактора превъзхожда във всички области. Двигателят e на AGCO Sisu Power – 6 цилиндров с обем от 7,4 литра. Максималната мощност на двигателя е 240 к.с., а максималната мощност на ВОМ е 205 к.с.

Двигателят съчетава високи мощност и въртящ момент при постоянно променлива трансмисия Dyna-VT. Трансмисията е безкомпромисна. С приложение Creep тя осигурява движение от едва 0,03 км/ч, но също и високоскоростното представяне на трактора на пътя от 50км/ч при само 1600 об/мин за двигателя.

Капацитетът на хидравличната помпа е до 150 л/мин. Потокът и налягането се регулират автоматично като по този начин не се възпрепятства мощността и не се разходва излишно гориво от работата на помпата.

Операторът сам определя параметрите на мощността, икономичността и комфорта, като извлича максимална производителност при ниски експлоатационни разходи. Тракторът е оборудван със система за динамично управление – Dynamic Tractor Management, която свързва двигателя и трансмисията и осигурява оптималната им ефективност на работа.

Специалният дизайн на шасито, с интегриран преден лостов механизъм, осигурява равномерното разпределение на теглото при използване на предната навесна система.

Кабината на трактора е изключително безшумна и съчетава комфорт и лесно управление с множество автоматични функции, както и ISObus контрол.

 

© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!