Massey Ferguson 7624 Dyna-6 , грабна приза Трактор на годината 2012

Massey Ferguson 7624 Dyna-6 ,  грабна приза Трактор на годината 2012

За пореден път престижния приз „Трактор на годината" отиде при Massey Ferguson. По време на изложението за селскостопанска техника - Агритехника 2011 в Хановер, огромният червен и със сдвоени гуми трактор, който бе поставен на въртящ се пиедестал, грабна погледите и плени сърцата на всички професионалисти и фенове на земеделската техника.

 

Отличието е за сегмента трактори с мощност между 180 и 260 к.с.

 


Новата серия трактори Massey Ferguson 7600 получи официалната награда на Агритехника 2011 за „Машина на 2012-а година", благодарение на редица внедрени нови технологии и подобрен външен дизайн.

 

Показания за първи път на Агритехника трактор от тази серия е оборудван с второ поколение дизелови двигатели SCR - със селективна каталитична редукция. Високата оценка от журито е и за изцяло новата луксозна панорамна кабина, която е оборудвана с последно поколение компютърни системи за синхронизирано управление на двигателя, трансмисията, навесната система и хидравликата. Прави впечатление и новия тъч-скрийн панел за управление и мониторинг на основните функции на машината. Кабината при тази нова серия трактори може да бъде с механично или полу-активно хидравлично окачване за по-голям комфорт при работа.

 

„За пореден път Massey Ferguson показа, че има индивидуални решения за всеки тип стопанства в модерното земеделие", заяви по време на Агритехника Кембъл Скот, бранд мениджър на Massey Ferguson.


Новата серия трактори Massey Ferguosn 7600 са оборудвани с интелигентната Semi Powershift трансмисия Dyna 6, която се управлява интуитивно, посредством новия мултифункционален джойстик в кабината. Той е оборудван и с реверсивен бутон за бърза смяна посоката на движение на трактора.

 

Новата серия трактори Massey Ferguson е оборудвана и със сателитната GPS система AGCOMAND, която освен автоматизирано управление на трактора, предоставя и информация за местонахождението на машината, както и за състоянието на основните и агрегати и евентуалната нужда от сервизиране.


Новата серия трактори Massey Ferguson ще бъдат представени на българския пазар през 2012-а година от Фермер 2000 АД, официален вносител на марката за България.

 

© 2011 - текст , снимки и видео Tractor.BG