Massey Ferguson дебютира с премиерна S-серия на Агритехника 2017

Новата S-серия на световно признатата марка идва с много иновации

Massey Ferguson дебютира с премиерна S-серия на Агритехника 2017
Голямо разнообразие от машини и премиерни модели, гарантиращи изключителна производителност и комфорт. Това видяха посетителите на щанда на Massey Ferguson, по време на най-голямото изложение за селскостопанска техника Агритехника, което се проведе в Хановер, Германия от 12 до 18 ноември 2017 г.
 
Дебютната S-серия на световно признатата марка идва с много иновации, подобрен дизайн и функционалности, подходящи за всички видове стопанства. Тя е в диапазона от 80 до 400 к.с
 
„Тази година на щанда на Massey Ferguson абсолютно всичко е ново. Представяме множество нови модели трактори, които напълно задоволяват нуждите на клиентите и покриват европейските регулации за безопасност. Нашите клиенти винаги търсят по-продуктивното, по-комфортното и по-икономичното, а ние сме готови да им го дадем с новата ни S-серия“, каза Кембъл Скот, маркетинг мениджър на Massey Ferguson пред камерата на Трактор.БГ.
 
 
Най-популярната и най-добре застъпената гама продукти от портфолиото на Massey Ferguson в България е 77-ма серия. Именно тя предлага най-доброто съотношение между цена и качество. Новото предложение на компанията от този сегмент е тракторът Massey Ferguson 7726 S, който се очаква да стане бестселърът на родния пазар. Такова е и мнението на Кембъл Скот.
 
„Massey Ferguson 7726 S е с изцяло нов дизайн, готов да угоди на желанието на нашите клиенти да са винаги в крак с новите тенденции. Моделът се характеризира и с нова, ергономична кабина, която е изключително удобна за управление. Имаме Fieldstar 5 тъчскрийн ISOBUS терминал, благодарение на който с едно плъзгане може да се озовете там, където искате. Този трактор е перфектният вариант за всички фермери, които искат да правят прецизно земеделие“.
 
 
Интерес предизвика и сегментът трактори в по-големия диапазон до 400 к.с Това е моделът 8740 S, за който се твърди, че също ще бъде много добре приет от българските земеделци през идната година.
 
„В момента сме пред флагмана на марката – модел 8740 S, който е съобразен с въведените през края на тази година регулации от ЕС за безопасност на операторите на машини. Това е машината с най-висока производителност, с 400 к.с номинална мощност и с 440 к.с максимална. Тракторът е с 8.4 AGCO Power двигател, с 6 цилиндъра“, обясни Филип Лазаров, търговски директор на Варекс, официалният вносител на марката у нас.
 
 
Друг акцент на щанда на компанията, част от концерна AGCO, бе моделът 5709 S Dyna 4, който бе и номиниран в категорията best utility на конкурса „Трактор на годината“. Massey Ferguson са известни именно с иновациите при ниския си клас трактори, каквито са тези от гамата 57. Те са много добре застъпени и в България.
 
„Гамата върху която следва да работим е тази в по-ниския сегмент, 57 серия, където считаме, че потенциалът е огромен и че има още много какво да се очаква“, допълни Лазаров.
 
Новости сред тракторите, предназначени за специализираните фермери също не липсваха. Най-новата серия на марката Massey Ferguson 37 S е подходяща за овощари и лозари. Тя е задвижвана от ново поколение три цилиндрови двигатели от ниво 3B и е в диапазона от 75 до 105 к.с. От друга страна по-големият, 74-литров горивен резервоар и опцията за допълнителен - 30 литров, позволяват на работния процес да бъде непрекъснат.
 
 
Въпреки всички новости в червено, най-големият акцент на щанда на Massey Ferguson  остана комбайнът IDEAL, който получи своята премиера в центъра за зърноприбираща техника на концерна AGCO в Италия през месец септември. Два месеца по-късно дебютната машина се окичи с две отличия. Мега разработката на американския гигант AGCO стана сребърен медалист в надпреварата „Машина на годината“ 2018, но освен това грабна и най-ценната награда, а именно „Наградата на публиката“. Massey Ferguson IDEAL се предлага в три разновидности в класовете 7, 8 и 9.
 
„Разработката IDEAL е с история вече 6 години на етап проектиране, развитие, тестване. Още през сезон 2018 ще представим машината и на родния пазар. Най-вероятно ще разполагаме с машина, която е в най-високия сегмент, а именно IDEAL 9, с предни гумено-верижни ходови части, което е и най-високият клас комбайн в света въобще“, коментира още Филип Лазаров.
 
 
Множеството награди, голямото признание, различните класове машини и изключителното качество няма как да ни изненадат, тъй като Massey Ferguson е марка с над 100 годишна история. Машините се продават в над 178 държави в целия свят, а основната стратегия на концерна, която следва и българският представител Варекс, е предлагане на безкомпромисно качество на услугите в пред и следпродажбената фаза. 
 
„Варекс са изключителни специалисти. С тях гледаме в една посока, прекрасно е, че разбират колко са важни клиентите и не спират да се разрастват и развиват, гледайки само напред“, заключи Кембъл Скот.
 
Допълнителна информация за всички машини от портфолиото на фирма Варекс може да получите на телефон 02 /930 99 70 или в интернет на адрес www.varex.bg
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар