Massey Ferguson направи примиера на своята първа серия телескопични товарачи

Massey Ferguson направи примиера на своята  първа серия телескопични товарачи

 

Изцяло новата серия MF 9000  телескопични манипулатори на Massey Ferguson направи своя дебют и показа възможностите си по време на специално организирана демонстрация от производителя.


MF 9205 влиза на пазара пряка в конкуренция с други доказани мини-товарачи като  JCB, Claas и Manitou, които са проектирани да работят в затворени и тесни пространства, каквито са именно животновъдните ферми.

 

Новата серия  MF 9000 телескопични товарачи са построени с мисълта за фермерите, а именно да се създаде техен перфектен партньор в работата.



Независимо дали  вашата ферма е животновъдна или имате смесено стопанство, MF 9000 осигурява мощност, скорост и гъвкавост, необходими за безпроблемното поемане на най-трудните задачи.

 

Телескопичния товарач осигурява повече височина на повдигане, възможност за повдигане при по-големи натоварвания. С приспособлението за хоризонтално повдигане на товарите , МF 9000 може да постигне голяма производителност, като ви подпомага в разнообразни дейности във фермата.


Всеки модел от новата линия телескопични товарачи става агресивен, когато имате най-много нужда от него. Серията е разработена в няколко модела, които имат следните характеристики:



Моделът MF 9205 включва:

• Компактен дизайн, малка височина на кабината и отлична маневреност, което гарантира, ненадмината производителност в тесни пространства


• Мощност и прецизност на хидростатична трансмисия.

• Широка и комфортна кабина, с мултифункционален джойстик за безпроблемна работа.

• Отлична маневреност



Останалите модели MF 9306, MF 9407 и MF 9407 S се характеризират:



• Нов тип дизайн на формата на кабината, която има ненадмината видимост върху цялата машина и спомага за лекотата на използване в тесни пространства и за безопасно и точно товарене и разтоварване.

• Просторен интериор с намалена ниво на шума.

• Мощен двигател Perkins 1104D, който осигуряват достатъчна резервна мощност и сила към  ВОМ за операции, които изискват повече сцепление и натоварване.

• По-голяма, по-добра охладителната система на двигателя, което да осигури постоянно висока производителност при всички операции.

• Четири степенна  хидростатична скоростна кутия за безпроблемна работа

• Нова хидравлика с компресиран въздух, която чрез налягане осигурява бързо и лесно прикачване и откачване на приспособленията.

• Ново, по-широко шаси, което гарантира отлична стабилност и маневреност.

 

Технически характеристики на моделите:

 

Модел

Мах. височина

на повдигане

Максимална

товароподемност

Мощност
Трансмисия
 
  MF 9205     5.2 м 2,200 kг 75 к.с.
Хидростатична
  MF 9306    6.0 м 3,000 kг 100 к.с
Хидростатична
  MF 9407    7.0 м 3,500 kг 100 к.с
Хидростатична
  MF 9407S    7.0 м 3,500 kг 130 к.с.
Хидростатична

 

Официален вносител на марката Massey Ferguson за България е старозагорската фирма Фермер 2000