Massey Ferguson пуска нови компактни трактори - Серия 1700 през 2014 г.

Massey Ferguson пуска нови компактни трактори - Серия 1700 през 2014 г.

Massey Ferguson ще представи новите компактни трактори от серията 1700 за 2014 година. Тя ще включва шест модела с мощност от 36 до 59 к.с., съобщи Agri.eu.

Всеки модел работи с нов дизелов двигател от Mitsubishi, който разполага с турбокомпресор с междинен охладител. Това съчетание позволява по-голяма мощност и по-висока продуктивност. Двигателите са съобразени с изискванията за обработка на вредните емисии Tier 4.

Опциите за избор на трансмисия са две – механична скоростна кутия Power Shuttle 12x12 или тристепенна електронна серво хидростатична (HST) трансмисия. При необходимост, например при упротреба на прикачен инвентар в предната част на трактора, като опция се предлага и ВОМ за всички модели от серията.

Клиентите ще могат да избират и между вариант без кабина, и вариант с кабина, която е с модерен дизайн и климатизация.

Моделите, оборудвани с HST контрол включват:

Max Speed Control: Позволява на оператора да настрои максималната желана скорост като използва обикновено ротационно движение. Така предоставя по-стриктен контрол на управлението;

Response Control: Позволява на оператора да настрои до колко агресивно реагира трансмисията при натискане на педала за газта;

Electronic Cruise Control: Позволява на оператора да настрои транспортната скорост;

Stall Guard: Автоматично следи работата на двигателя и намалява скоростта на движение , когато е необходимо, за да се запази мощността на двигателя и въртящият момент, както и да се предотврати блокиране на двигателя.


Стандартният независим заден ВОМ (540 об./мин.) също щади двигателя и задвижващата система.