McCormick разкри повече за новите X60 серия трактори

McCormick разкри повече за новите X60 серия трактори

 

След представянето на новата серия трактори Х60 от McCormick на изложението SIMA в Париж през февруари, от април новите трактори са вече на пазара за селскостопанска техника в страните от ЕС.  X60 е важен модел за компанията и идва на мястото на дългогодишната и популярна серия CX, която първо се появи като трактор дело на CASE IH през 1997 г..

 

Новият трактор X60 от McCormick се състои от четири модела, които са с мощност от 92 к.с. до 121к.с. , плюс резервна мощност за моделите, която е 9 к.с.. Всички двигатели от новата серия са четирицилиндрови - Perkins, с обем на двигателя 4000 кб.см., с Турбо и Интеркулер, отговарящи на нормите Tier ІІІ А.

 

Трансмисиите на новата серия трактори са Powershift. Като позволяват скорост от 36 до 48 км.ч. Новите трактори са оборудвани с електронна система за управление на мощността, която позволява на трансмисията Powershift  плавно превключване на предавките.


Други промени, които са съществени при новата серия  Х60 на McCormick са, че при тези трактори е увеличена товароподемността на задната навесна система, която достига до 5 000 кг, както и новият преден мост, даващ възможност за по-строги завои.

 

Новост при серията е и товау че е възможно подаване на  750 обр/мин. на ВОМ към досегашните стандартни 540 и 1000 обр./мин, а управлението става посредством удобно монтираните бутони на задния ляв калник на трактора.

 

Оборудвани с защитна система срещу рисково форсиране на двигателя. В кабината операторът вече работи с новият мултифункционален джойстик, който управлява Powershift трансмисията и работата на навесната система.

 

Резервоарът за гориво е увеличен от 155 литра на 189 литра.