Мегатрон и John Deere с ексклузивни премиери на БАТА Агро 2017

Мегатрон и John Deere с ексклузивни премиери на БАТА Агро 2017
Безспорният лидер в продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на висококачествена земеделска Мегатрон отново изненада своите клиенти с ексклузивни и различни решения. На своя щанд, в рамките на най-голямото селскостопанско изложение БАТА Агро 2017, компанията представи новостите при тракторите и комбайни John Deere, редица иновативни предложения при инвентарите от KUHN и пълно покриване нуждите на животновъдите.
 
ВИЖТЕ ВПЕЧАТЛЯВАЩОТО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЕГАТРОН НА БАТА АГРО 2017 
 
 
В рамките на изложението бяха представени тракторите John Deere от пета, шеста и осма серия. Своят дебют направи най-новото попълнение на серията 8R, модел 8400R, с номинална мощност от 400 к.с.
 
„Интересното при тази машина е, че според последните тестове, които са направени от независите организации DLG в Германия и университета в Небраска е, че машината е световен рекордьор по отношение на мощността, която отдава на теглича в своя клас. Тестовете показаха, че максималната теглова мощност е в порядъка на 375 к.с т.е от 400 к.с номинална мощност, получавате 375 к.с реална мощност, която може да използваме на полето“, обясни Андрей Василев, продуктов специалист в Мегатрон.
 
 
Премиерният модел 8400R може да се похвали със спираща дъха производителност, изключителен комфорт по време на работа и гарантирано максимално време за безпроблемна работа. Повече за спецификите на революционната машина пред камерата на Трактор.БГ разказа Андрей Василев.
 
„Като спецификация на машината бих искал да отбележа, че John Deere продължават да използват 9 литра обем на двигателя, като в този модел има някои промени в компонентите по него. Двигателят използва доказаната технология на John Deere, която съчетава филтър за твърди частици, така и SCR технологията, което позволява на машината много бързо да реагира при променящи се условия на полето“. 
 
John Deere 8400R е снабден с новата трансмисия е23, която съчетава абсолютно всички предимства на напълно автоматичните трансмисии с механичните степенни трансмисии. 
 
„Както всички останали трактори на John Deere, така и този е снабден със системи за прецизно земеделие.  Като базова система за автопилот е използвана системата Auto Trac – автоматичното кормилно управление на John Deere. Освен това новост е и новия модел GPS система StireFire 6000, която дава възможност за приемане на сигнал с по-голяма точност. Дори и безплатният сигнал вече е на ниво +/- 15 см. Може да предложим и RTK ниво на сигнал, което е +/- 2 см“, допълни той.
 
 
Освен това тракторът е снабден с телематична система JDLink, която позволява прехвърлянето на данни от машината към отдалечен сървър и съответно по-нататъшното използване на тези данни за взимане на мениджърски и управленски решения. Благодарение на системата следеното на всички параметри на машината по време и след нейната работа е изключително достъпно и лесно. 
 
Друг акцент на щанда на Мегатрон бяха комбайните с марка John Deere от “W” и „S“ сериите. Гигантът в производството на техника John Deere не изневери на стила си и отново предложи множество иновации на българските земеделци. Радомир Лонев, продуктов специалист в Мегатрон разказа повече.
 
„Комбайнът зад мен е от „W“ серията – напълно нова серия, с най-голямата почистваща площ на пазара. Това е и най-голямото преимущество в момента. Увеличена е и сепариращата площ, с 18 см по-дълги сламотръси, наклонената камера също е с по-голяма капацитет, 10% по-голяма пропускливост. Като цяло шасито също е подобрено, нов заден мост, много по-добър ъгъл на завиване, много по-добра маневреност. В момента с 6,3 кв.м имаме най-голямата почистваща площ в този клас“.
 
 
Както при „W“, така и при „S“ серията има подобрение в интерактивната настройка на комбайните. Една от иновации при обновената „S“ серия е това, че ръководството за експлоатация на машината е вкарано в дисплея, което дава пълни насоки на това какво да направи вън и вътре оператора.
 
„“S“ серията ни е обновена. Също почистващата площ е увеличена. Имаме и нова система за активно нагласяне според терена, което ще рече, че в зависимост от това дали имаме изкачване или спускане, комбайнът автоматично регулира оборотния вентилатор, съответно и отвора на ситата. Това, което е по-различно от другите подобни системи е, че се взима под внимание и жътвената култура. Например при рапица първо ще гледа да отвори ситата и после да регулира вентилатора, тъй като културата се влияе много повече от самия поток на въздуха“, открои Лонев.
 
От компанията лидер предложа и два нови хедера, премиерни за българския пазар. Фермерите имаха възможността да видят царевичният хедер на GERINGHOFF, както и слънчогледовият хедер на унгарската марка OROS, който бе представен за първи път по време на изложението SIMA във френската столица Париж през февруари.
 
 
Това, което е по-специфично при слънчогледовият хедер е хидравлично спускаща се сечка. Благодарение на нея с едно минаване е възможно прибиране на питите на слънчогледа и нарязване на стеблата.
 
Изненадите от Мегатрон не свършиха до тук. Компанията се представи отлично и при инвентара, като представи решения без аналог.
 
„Премиерата, с която започваме тази година е един дългоочакван продукт от производителя KUHN – предсеитбен култиватор. Това, с което фирмата се откроява е, че може да се забави малко с решението, но пък го измислят интересно. Успяха да създадат предсеитбен култиватор, който след това може да се използва и като стърнищен култиватор. Той е мултифункционален и може да се използва много пъти в годината за различни операции. Това, което е различно спрямо другите, е самата конструкция, подредбата на редовете като разстояние между тях – много по-голямо, за да бъде възможно поемането на растителните остатъци. Изработката на работните органи е от съвсем друго качество и дебелина, за да може да върши и пружиниращия ефект след оран, и да може да издържа при натоварване в стърнища“, наблегна Георги Панчев, търговски директор в Мегатрон.
 
 
Освен с това Мегатрон може да се похвали с това, че покрива 99,9% от нуждите на животновъди, що се отнася до техника. В рамките на изложението компанията бе отделила завидна площ от щанда си, изключително и само за тази таргет група от фермери.
 
„Друго, което е интересно от инвентара е един модел, който тази година внесохме за първи път. Това е дискова брана, която е с най-големият размер дискове на пазара от 710 мм. И е тежък тип дискова брана, Х-образна, с доста интересно решение на проблема за копиране на терена, със специално окачване на работните секции. До сега това е доразвит модел на най-продаваната брана от този тип Discover беше стария модел, а новият Discolander. Малко по-различна при разгъване и много по-големи дискове“, каза още той.
 
Мегатрон представи и пълна гама плугове и стърнищни култиватори. В допълнение към това, компанията презентира нови разработки при почвообработващия агрегат, като показа комбинация от няколко операции в едно и премина към нонстоп хидравлична защита на работните органи.
 
 
Компанията винаги се стреми да бъде различна, точно това я отличава от другите конкуренти на пазара и я поставя на челно място. Тази година всички заинтересовани можеха да изпробват качеството на материала, като собственоръчно тестват и ударят с лемежа на Мегатрон по техен конкурент и обратното.
 
Мегатрон разбира напълно нуждата от сигурност за фермерите. Именно заради това и от тази година компанията въведе петгодишна гаранция за всички самоходни машини с марка John Deere.
 
Повече информация за цялото портфолио с машини от Мегатрон може да намерите на http://megatron.bg.
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!