Мегатрон представи за първи път в България тракторите John Deere 8R

Мегатрон представи за първи път в България тракторите John Deere 8R

Новите трактори на John Deere oт серията 8R направиха дебюта си на българския пазар по време на селскостопанското изложение БАТА Агро 2010 в Стара Загора.

Тракторите разполагат с възможност за сателитно управление и т. нар. интелигентно управление на мощността, обясни пред Трактор.БГ Максим Шварц, търговски директор на Мегатрон ЕАД, изключителен представител на John Deere за България. Най-общо казано при режим на голямо напрежение на силоотводния вал при увеличаване на скороста при тежки транспортни дейности, този вид управление автоматично влиза в действие. Освен това част от моделите са напълно автоматизирани – т.е. няма дизпазони на скоростите. Целта е по-малка част от работата на тракторите от серията 8R да зависи от качествата на оператора.

Интелигентното управление на мощността при новата Осма серия предполага цяла система за връзка между трактора и прикачния инвентар – т.е. съотношението при агрегатиране може да бъде такова, че да бъдат използвани в най-голяма степен възможностите на прикачния инвентар. Това е важно предимство, тъй като често се изпада в ситуация, при която поради сложността на управление от трактора, прикачният инвентар не може да бъде използван максимално при работа. Новите модели решават именно проблема с максималното използване на инвентара, обясни още Максим Шварц.

Моделите в серията 8R са пет и всички се предлагат на българския пазар от фирма Мегатрон. Тракторите са в мощностния диапазон oт 270 дo 370 к.с.

Серията трактори John Deere 7030  вече четвърта година се предлагат на българския пазар и е една от най-предпочитаните от земеделците серии. В момента една от големите промоции на John Deere e тракторът с мощност 220 к.с., който благодарение на безлихвени кредити от John Deere може да се изплаща на лизинг в рамките на три години. Тракторите от седма серия също разполагат с интелигентно управление на мощността и са много подходящи за фермерите със средни по размер стопанства.

Самоходната пръскачка John Deere 4730 с турбо двигател и мощност 245 к.с. беше сред новостите, предтавени на щанда на Мегатрон на изложението БАТА Агро. Пръскачката с ширина на раменете до 32 метра и вместимост на резервоара за разтвор 3024 л определено грабна интереса на посетителите по време на полевите демонстрации в Стара Загора.

Традиционно фирма Мегатрон предсатави и продуктите на френската компания Kuhn, световен лидер в производството на прикачен инвентар и оборудване. Те бяха агрегатирани към трактори John Deere за постигане на максимална производителност по време на работа в полето.

Американската компания Bobcat, на която Мегатрон също е официален вносител за България, беше представена с богата гама минитоварачи, подходящи както за земеделските и животновъдните стопанства, така и за строителния сектор.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Tрактор.БГ е задължително!