Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Механизатори без документи откриха инспектори по труда

Механизатори без документи откриха инспектори по труда

35 обекта са проверили от Инспекцията по труда  в рамките на кампанията в селското стопанство, която се проведе през месец юни.

84 % от констатираните нарушения са свързани със здравословните и  безопасни условия на труд.
В 40 % от обектите има   неправоспособни  механизатори – без  документи  от  Контролно-техническата  инспекция  към  МЗГ  или  с  документи   с  изтекъл  срок  на  валидност, сочат проверките.

В много от фирмите  липсват измервания по електробезопасност. Над половината от проверените не са направили задължителната от тази година застраховка за трудова злополука за работещите с повишен риск. Констатирани са и недовършени дейности по оценката на риска за здравето и безопасността на работниците.

16 % от установените  нарушения са свързани с трудово-правните отношения- неправилно попълнени формуляри, липса на длъжностни характеристики, закъснение на заплатите, неизплащане на нощен труд или на продължителна работа.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug