Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам

Механизатори без документи откриха инспектори по труда

  • 02.12.2009 16:12
  • 135
  • 0
Механизатори без документи откриха инспектори по труда

35 обекта са проверили от Инспекцията по труда  в рамките на кампанията в селското стопанство, която се проведе през месец юни.

84 % от констатираните нарушения са свързани със здравословните и  безопасни условия на труд.
В 40 % от обектите има   неправоспособни  механизатори – без  документи  от  Контролно-техническата  инспекция  към  МЗГ  или  с  документи   с  изтекъл  срок  на  валидност, сочат проверките.

В много от фирмите  липсват измервания по електробезопасност. Над половината от проверените не са направили задължителната от тази година застраховка за трудова злополука за работещите с повишен риск. Констатирани са и недовършени дейности по оценката на риска за здравето и безопасността на работниците.

16 % от установените  нарушения са свързани с трудово-правните отношения- неправилно попълнени формуляри, липса на длъжностни характеристики, закъснение на заплатите, неизплащане на нощен труд или на продължителна работа.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug