„Меркурий Агро и Ко“ ЕООД показа актуални садачки за лавандула и зеленчуци на АГРА 2019

„Меркурий Агро и Ко“ ЕООД показа актуални садачки за лавандула и зеленчуци на АГРА 2019

С участието си на тазгодишното издание на панаира АГРА „Меркурий Агро и Ко“ ЕООД насочи вниманието на българските производители на зеленчуци, лавандула и др. билки към презентираните от фирмата разсадо-посадъчни машини.

 

Фирмата насочи вниманието на клиентите към машината за засаждане на лавандула, произведена в Полша от фирма Solan и с атрактивна цена от 10 690 лева.


Машината е предназначена за засаждане на разсад с голи корени, разсад от тарелки и други. като може да се използва за засаждане на лавандула, зеле, карфиол, домати, ягоди, целина, тютюн, цветя и др.

Разстоянието между редовете се регулира от минимум 48 см до максимум 140 см.


Разстоянието между растенията се променя от минимум 25 см до 150 см като промяната е възможна през всеки 5 см чрез промяна броя на засаждащите щипки.

Дълбочината на засаждане е до 15 см. Максималната дължина на растенията е 35 см.


Друг акцент на щанда на фирмата беше машината за засаждане на лук и чесън. Произведена в Турция, машината вече е добре позната на българския пазар с качествена изработка, лесна експлоатация и висока ефективност.

Сеялката е механична, с притъпкващи колелета, което гарантира висока прецизност и точност.

Редовете могат да бъдат от 4 до 12

 

„Меркурий Агро и Ко“ препоръчва на българските зеленчукопроизводители машините на полската фирма AGRO-OSEK за засаждане на разсад в „кофички“. По желание може да бъде променяна гъстотата на редовете с минимално разстояние 30 см и максимално 140 см.

Машината е отворена и може да се променя според спецификата на културата, която се засажда.

 

Още за предлаганите машини от „Меркурий Агро и Ко“  - вижте на merkurij-agro.bg