Merlo пусна на пазара нов модел телескопичен товарач от серията Panoramic

Merlo пусна на пазара нов модел телескопичен товарач от серията Panoramic

Италианския производител на подемна техника - Merlo ,  пусна на пазара нов модел телескопичен товарач от серията Panoramic. Това е модела P 50.18 HM. Белязаният за нов флагман се нарежда сред телескопичните товарачи във високия подемен клас машини.

 

Новият Merlo Panoramic P 50.18 HM съчетава в себе си безопасност, комфорт при работа и най-вече изключителна производителност. Капацитетът му за повдигане е 5000 кг при максимална височина 18 метра ! Дизайнът отвън е подобрен съвсем леко, в сравнение с последните модели, което говори че италианският производител е решил да не променя това, което се е доказало с положителните си качества. Кабината по размер е по-широка в сравнение с предходния модел. Седалката и воланът се регулират по височина и дълбочина. Новият Merlo е оборудван и с множество вентилатори към климатика, което осигурява допълнителен комфорт в кабината.

 

Всички основни функции на машината се управляват чрез джойстик със системата "Merilin" ( Merlo Local Interactive Network ), която електронно управлява и диагностицира в реално време всички функции на машината.

 

Двигателя, който задвижва новия модел Merlo е NEF Tier 3- 6 цилиндров дизел с турбо и афтер-кулер ( aftercooler ). Мощността на двигателя е 145 к.с. С достатъчно резервна мощност, двигателят се съчетава идеално с традиционната за Merlo хидростатична трансмисия, която осигурява работа от 0,00 до 40 км./ч. Задвижването е стандартно - 4х4.

 

Важна новост при Merlo Panoramic P 50.18 HM е неговата иновативна хидравлична помпа, която осигурява такова налягане и циркулация на маслото, каквото е неободимо в зависимост от натоварването на телескопичната стрела. Помпата се адаптира автоматично и към желаната за повдигане скорост, без да се усещат вибрации или нарушаване баланса на машината.

 

За повече информация - Римекс - 1 Холдинг АД - Официален вносител на MERLO за България.