Merlo Turbofarmer 50.8 грабна награда за технически иновации на EIMA 2012

Merlo Turbofarmer 50.8 грабна награда за технически иновации на EIMA 2012

Италианският производител на телескопични товарачи Merlo представи последните иновации в своята продуктова гама на изложението EIMA 2012, което се проведе в Болоня, Италия.

 

Компанията показа два модела телескопични товарачи ново поколение за селското стопанство: Turbofarmer 50.8, който спечели наградата за Технически иновации на EIMA 2012, и Multifarmer 40.9, чиито технологични характеристики значително се доближават до тези на Turbofarmer 50.8.

 

На практика с новите телескопични товарачи от MERLO, може да се изпълняват функциите на трактор - да оре, да култивира, да сее, да тегли ремаркета със зърно и т.н.

 

Представените модели телескопични товарачи Merlo впечатлиха посетителите на EIMA с иновативен дизайн и нова концепция за приложение на машините, която е разработена да послужи за създаването на всички бъдещи модели на италианския производител.

 

Пред камерата на Трактор.БГ маркетинг мениджърът на Merlo, Матео Бенедето, представи модела Turbofarmer 50.8, който има товароподемност между до 5 тона. "Със своите характеристики, иновативният товарач е създаден да промени технологичните стандарти в четири ясно определени ключови области на агротехниката и, затова, съвсем заслужено спечели приза за Технически Иновации на EIMA 2012", обясни Бенедето. "Това са сигурност; ефективност; универсалност на приложението и комфорт на водача."

 

Технологичните иновации, заложени в новия Turbofarmer 50.8, работят в синергия, за да оптимизират ефективността, производителността, консумацията на гориво и комфорта на водача, поясни маркетинг мениджъра на Мерло.Благодарение на специалнo разбработената от Merlo система за сигурност MCDC (Merlo Dynamic Load Control), операторът на Turbofarmer 50.8 може да работи спокойно, тъй като тя предотвратява преобръщането на превозното средство и го информира в реално време за условията на неговата стабилност. MCDC системата гарантирана безопасност на работата на превозното средство във всички посоки. Освен това, тя автоматично разпознава прикачния инвентар и показва в реално време всички параметри на телескопичния товарач в момента на прикачването. Това позволява оптимално използване на цялото оборудване Merlo и, в същото време, не само гарантира безопасността, но и удължава живота на прикачните съоръжения, които никога не са претоварени.Второто голямо предимство на Turbofarmer 50.8 е новата автоматична трансмисия, разработена по специална технология MCVTronic, която позволява повишаване на ефективността при намален разход на гориво. Операторът на машината може да постигне ускорение от 0 до 50 км/час без прекъсване на въртящия момент.Гъвкавостта е другият важен аспект на новия телескопичен товарач. Turbofarmer 50.8 съчетава типичната гъвкавост на телескопичните товарачи с марка Merlo с механичен ВОМ с 21 шлици, който може да изведе мощност до 135 к.с., което е достатъчно за агрегатиране на всякакъв прикачен инвентар, включително ремаркета с товароподемност до 20 тона. На практика, всичко това позволява на машината да изпълнява същите дейности като трактор със същия размер на двигателя и да тегли всякакъв вид прикачен инвентар.

 За по-голям комфорт на оператора, компанията Merlo е създала по-ергономична кабина на модела Turbofarmer 50.8, с нов, модерен дизайн и хидравлично окачване.

 

Сред показаните на изложението EIMA 2012 новости от Merlo беше и новата версия на телескопичните товарачи за селското стопанство Multifarmer 40.9 CS, които предлагат концентрирана мощност и удобство на оператора. Разработен на базата на съща концепция за дизайн, както модела Turbofarmer 50.8, новият Multifarmer 40.9 CS е идеалното решение за всеки, който се нуждае от гъвкав телескопичен товарач със задно повдигане и триточково окачване. Неговата задна част е разработена така, че да го прави изключително гъвкав за прикачване на всякакъв селскостопански инвентар.

 

Пълна техническа информация и ценови предложения за новите модели телескопични товарачи MERLO, можете да получите от официалния представител за България : Тайтън Машинъри България АД.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО: