Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам

Монтират машини за плажни ивици на малки трактори

  • 09.12.2009 16:01
  • 1542
  • 0
Монтират машини за плажни ивици на малки трактори

Машините за почистване на пясъка по плажните ивици на по Черноморието са тазгодишният хит, но производственият ни капацитет вече е запълнен и се налага да отказваме поръчки, съобщи изпълнителният директор на Технологичния институт по селскостопанско експериментално машиностроене в Русе - "ТИСЕМ" Тихомир Кайряков.

Причина за връщането на заявките е, че те са подадени през сезона и работниците нямат физическа възможност да ги изпълнят. През последните няколко години ТИСЕМ е продал над 50 машини за почистване на плажни ивици.

Само тази година поръчките са осем. Четири от тях вече са продадени на курортните селища Равда, Влас и Китен, в момента се изработва петата. Тази година машините са монтирани на японско тракторче с мощност 13 к. с., което с лекота минава покрай чадърите на плажа и затова интересът към техниката на ТИСЕМ явно се увеличи, смята инж. Кайряков.

ТИСЕМ произвеждат също така мотофрези и специализирано лозарско оборудване.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug