На фокус: Разсадопосадачна машина FEDELE модел FAST ELECTRONIC

На фокус: Разсадопосадачна машина FEDELE модел FAST ELECTRONIC

Разсадопосадачната машинаи FEDELE модел FAST ELECTRONIC се използват за засаждане в открито поле на вече отгледан разсад на различни култури като: ягоди, домати, краставици, патладжани, зеле, лавандула, лайка.

FAST ELECTRONIC работи изцяло с електронна система, която позволява почти мигновено да се променя разстоянието между растенията и включва функцията за засаждането им.

Предимството на машината е значителното ускоряване и опростяване на работните процеси при засаждането на културите с цел спестяване на време и разходи. Машината е оборудвана с индикатор, който отчита работните часове и количеството засадени растения на час, както и оптимизирането на скоростта и времето за засаждане.

Разсадопосадачната машина FAST ELECTRONIC е с ротационно хоризонтално захранване, състоящо се от 6, 9 или 12 чашки при обработване на 2 реда, в зависимост от минималното междуредово разстояние. Разстоянието между растенията се избира в зависимост от вида на културата, която ще бъде засаждана (минимално 5 см – максимално 200 см).

Машината е предназначена за засаждане на растения с конична или пирамидиална форма на кореновата система с диаметър до 3,5 см.

При работа с машината растенията се засаждат напълно изправено, като производителността е от 5 000 до 33 000 засадени растения на час, което зависи от модела на машината.

При поискване FAST ELECTRONIC може да бъде допълнително оборудвана с устройство за капково напояване, устройство за разпръскване на торове и микро гранулатори, които също са с електронен контрол и управление.