На пазара се задава 20-редов адаптер за царевица

Има тенденцията за непрекъснато увеличаване на работните ширини на адаптерите за събиране на реколтата

На пазара се задава 20-редов адаптер за царевица

През 2013 г. германската компания Maschinenfabrik Kemper представи първия по рода си 20-редов адаптер за прибиране на реколта. Той е предназначен за самоходни комбайни и се нарича Study 2020, информира Agroportal24h.cz.

 

Пазарът на агротехника стъпва на краката си

 

Преди седем години Maschinenfabrik Kemper публикува видеоклип, озаглавен Concept Study 2020. Основният въпрос тогава беше: „Готов ли е пазарът за 20-редов адаптер през 2020 г.?". По план германската компания трябваше да представи удивителната машина по време на изложението Agritechnica в Хановер.

 

С концепцията си Kemper иска да посочи тенденцията за непрекъснато увеличаване на работните ширини на адаптерите за събиране на реколтата. Активно се работи в посока тестване на максимално подходящи работни ширини на адаптерите, функционалност и тегло. Взима се предвид и капацитетът на силажната яма, както и логистиката.

 

Според някои източници работната ширина на Study 2020 е максимум 15 метра. Става дума за изключително голямо натоварване, което изисква съвършена изработка и използване на специални материали.

 

Днес най-мощният самоходен комбайн за фураж предлага мощност на двигателя от над хиляда конски сили. Всички се питат каква ще бъде производителността при толкова широк адаптер. При конвенционалните модели прибирането на реколта с 20-редов адаптер ще се осъществява много бавно. Горе-долу производителността ще бъде сходна на тази на по-малък адаптер, който е способен да прибира реколтата по-бързо.

 

 

Добави коментар