Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Над 1000 трактора блокираха центъра на Берлин

Над 1000 трактора блокираха центъра на Берлин

Центърът на Берлин бе блокиран днес от няколко хиляди трактора, с които в германската столица бяха дошли да протестират животновъди-млекопроизводители от цяла Германия. Месеци наред те се борят за по-високи изкупни цени на продукцията си и облекчения за животновъдството.

Под натиска на протестиращите управляващата в Берлин Голяма коалиция взе решение за облекчения за селското стопанство. Дизелът за селскостопанските машини ще поевтинее значително. Данъците върху горивото ще паднат от 40 на 25 цента за литър.

Така разходите на селските стопани ще спаднат с 285 милиона евро годишно. Земеделският министър Илзе Айгнер обеща още нисколихвени и безлихвени кредити за селските стопани. Председателят на съюза на селскостопанските работници Герд Зонлейтнер поиска програма за подпомагане на отрасъла.

Германия, Франция и Австрия настояват пред Европейската комисия за незабавни помощи за застрашените от рязкото спадане на цените производители на мляко. В писмо да Брюксел те настояват и за субсидии за износа на сирене.

Земеделското министерство в Берлин предвижда още незабавно изплащане на помощи за селските стопани. Годишно в отрасъла биват разпределяни 5 милиарда и 400 милиона евро субсидии от Европейския съюз.

вижте видео клип от протеста на фермерите в Берлин :
http://fermer.bg/video_archive/1/0
Коментари
go6o
на 22.08.2011 09:43:06
Най-добрата пръскачка в СВЕТА пожелавам на всеки да я има. [:bravo:][:driver:]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug