Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Над 350,000 души посетиха най-голямото селскостопанско изложение Агритехника 2009

Над 350,000 души посетиха най-голямото селскостопанско изложение Агритехника 2009

снимки: www.tractor.bg

Повече от 350,000 специализирани посетители, включително 77 000 извън Германия, разгледаха изложението Агритехника 2009, а нивото на планираните инвестиции е учудващо високо.

Д-р Рейнхард Грандке, Изпълнителен директор на DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft – Германско селскостопанско дружество, Франкфурт на Майн),  заяви, че селското стопанство е ключов сектор в икономиката на 21-ви век. 

Краткосрочните и средносрочните предизвикателствата, свързани с глобантата сигурност в хранителната промишленост, климатичните промени и производството на биологични енергийни източници, отварят изключителни перспективи пред селското стопанство. Внушително доказателство за това беше 7-процентовият ръст в изложителите и 3-процентовият ръст на посетителите на Агритехника 2009.

Могат да бъдат направени следните предварителни заключения:

1. Повече от 2300 компании представиха пълна гама машини, резервни части и аксесоари, а международният дял на сектора за селскостопанска техника се е увеличил от 43 на 47 процента.
 
2. Като платформа за представяне на нови машини и оборудване, Агритехника показа иновации в областта на електрониката,  оборудването и контрола, обработката на данни с ново ниво на прецизност и ефективност.

3.  Около 273 000 посетители от Германия дойдоха на Агритехника, което подчертава статута на изложението като международна платформа за професионални фермери, предприемачи и търговци в Германия.
 
4.  Резултатите от независимо проучване сочат, че най-голям дял сред международните посетители имат Холандия, Швейцария, Австрия, Обединеното кралство, Дания, Ирландия, Франция и Италия, а за Източна Европа данните са относително постоянни – около 13 000 инвеститори.

5. Около 55% от посетителите на Агритехника са професионални фермери - почти 30 000 търговци и дистрибутори, над 26 000 производители и доставчици на селскостопанска техника, както и около 23 000 фермери – предприемачи.
 
Следващото изложение Агритехника ще се проведе от 15 до 19 ноември 2011 г. ( предварителна програма на 13 и 14 ноември) в панаирното градче в Хановер.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug