Най-малкият комбайн в света, Mini Batt представи Универсал НВГ на Бата Агро

Най-малкият комбайн в света, Mini Batt представи Универсал НВГ на Бата Агро

Най-малкият комбайн в света, Mini Batна френската фирма Gode бе представен на Бата Агро от горнооряховската фирма Универсал НВГ ООД. Комбайнът е един реален мини комбайн, който има възможност за регулиране както струята на вятъра, така и оборотите на овършаване. Мини комбайнът е оборудван с четири различни контри, за четири различни видове култури, което е повече дори за един реален комбайн.

 

 

Зърното се събира в бурканче, където може да се види дали е на необходимата влажност за жътва. В последствие това бурканче може да се завие върху тестера за влажността на зърното и директно да даде резултат за влажността, температурата и хектолитъра на зърното, независимо дали става въпрос за пшеница, ечемик, рапица.

 

Най-голямото предимство на тази машина е че не е необходимо да разкарвате големия комбайн до полето напразно, за да видите че условията не са подходящи за жътва. С този комбайн, може да се отиде на нивата, да се изпробва дали влажността, хектолитъра и всичко останало е наред и тогава да се пристъпи към фактическата жътва.

 

Това прави комбайнът подходящ и за едрите фермери, особено за тези с разпокъсани землища, като така биха спестили разходи за гориво. Комбайнът се задвижва с презареждащи се батерии, които издържат 3 часа работа, което е напълно достатъчно за направата на нужните проби.

 

Премиерата на този мини комбайн предизвика голям интерес сред фермерите посетили Бата Агро и от вносителят Универсал НВГ очакват този продукт да има масово приложение, след като земеделските производители се убедят в неговата полезност.

 

Другият атрактивен продукт представен за първи път в България по време на изложението от Универсал НВГ бе специалната течност за гуми на немската фирма Fritsche, която запушва дупки на гуми на трактори и комбайни до 14 мм. Това е напълно достатъчно да продължите работа на полето, без да се налага да смъквате гума за отремонтирване. Друго предимство на тази течност е, че тя предава правилно разпределение на температурата, при която гумата контактува с асфалта, особенно в летните месеци, в които жегата я износва много по-бързо.Това удължава многократно нейния живот и спестява разходи на фермера за смяна на износените гуми. Течността предпазва и от дебалансиране на гумите.

 

Принципът на работа с течността е следния: Тя се вкарва предварително в гумите, като се маха винтила на съответната гумата и със специална помпа се влива определеното количество течност. Важно е да се отбележи, че течността може да бъде обратно изпомпана, да се отремонтира гумата или джантата и отново да се използва течността.

Немските фермери вече са се убедили от полезността на тази течност и е ред и на българските им колеги да видят колко ефективна работа ще им върши тя.

 

Универсал НВГ представи на Бата Агро и добре познатите вече на българския пазар продукти като: пълната гама на помпите Comet, резервни части, мембрани, клапани, автоматични разпределителни системи, както и немските дюзи за пръскачки Lechler. Отново голям интерес предизвикаха показаните за първи път на Агра 2010 продукти за киселинност на почвата на американската фирма Spectrum.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Tрактор.БГ е задължително!