Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Навигационните системи от "НИК" са все по-предпочитани сред земеделците

Навигационните системи от "НИК" са все по-предпочитани сред земеделците

Плевнският арендатор Цветан Миков успя да засее и натори благополучно, доверявайки се изцяло на методите в прецизното земеделие. Фермерът е доволен, че вече работи много по-качествено, за много по-кратко време и това дължи на навигационните и автопилот системи от „Trimble“ - EZ-Guide и EZ-Steer,  с които е оборудвал своите нови трактори. Успял е да оптимизира разхода на гориво, продуктивността, а времето на престой на полето е намалено с 15-17%.

„Получи се разстояние между сеялките  точно 75 см., колкото e междуредовото разстояние. Арендаторите, които са запознати, знаят колко е важно това нещо и как някъде от 15-17% ние спечелихме работно време и вдигнахме производителността на три сеялки до 1 050 дка. при 10-часова работа, което е много добър резултат“ каза арендаторът.

Все по-често земеделците се обръщат към модерните технологии, търсейки икономическа полза и оптимизиране на разходите си. Продуктите за прецизно земеделие на фирма "НИК" му били препоръчани от негови колеги от други краища на страната.

Арендаторът, който обработва 42 хил. дка земя в Плевенско, призна, че имал няколко изисквания, преди да се довери на прецизните технологии. Фермерът искал сеялките му да работят в група, но тъй като те са и с торовнасяне, ставало много сложно да бъдат комбинирани, защото при самото торене точността не е от такова значение, каквото е при засяването и затова смятал, че предложената му навигационна система няма да е достатъчно полезна. 

Веднага след интегрирането на „Trimble“ - EZ-Guide EZ-Steer обаче, зърнопроизводителят отчита положителен резултат. Толкова е доволен, че вече не говори за финансовото изражение на инвестицията, защото ефектът оправдал очакванията му:

„Сега при работа в група маркерите не се ползват.  Първата сеялка излиза без да чака излизането на останалите, замерва разстоянията, в които трябва да влязат останалите сеялки по 4,5 м., тъй като се работи с три  машини  в настоящия сезон“, коментира още Миков.

За догодина фермерът възнамерява да сложи навигационни и автопилот системи „Trimble“  и на други машини, защото е впечатлен от прецизната работа.

 


Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug