Най-новият дисплей на Trimble и още много иновации на щанда на НИК по време на АГРА 2018

Решения за прецизна сеитба, технологии за ефективно приложение на материалите и софтуерни продукти за управление на стопанството са само част от множеството решения, които компанията предлага

Най-новият дисплей на Trimble и още много иновации на щанда на НИК по време на АГРА 2018
За поредна година екипът на НИК участва на селскостопанското изложение АГРА, където представя най-новото от света на прецизното земеделие. Решения за прецизна сеитба, технологии за ефективно приложение на материалите и софтуерни продукти за управление на стопанството са само част от иновациите, които очакват посетителите на щанда.
 
 
Най-новият дисплей Trimble GFX-750
По време на АГРА 2018 фермерите имат възможност да видят на живо най-новия  високотехнологичен дисплей Trimble GFX-750. Дисплеят за навигация е с операционна система Android и се отличава с компактен размер, улеснена инсталация и възможност за пренасяне между машините. Дисплеят поддържа GPS, GLONASS, Galileo и BeiDou и е съвместим със системата за автоматично управление Trimble Autopilot, а благодарение на ISOBUS технологията GFX-750 е подходящ за всеки трактор и всяко стопанство.
 
 
Софтуерни решения за земеделие
Един от основните фокуси за НИК по време на изложението са софтуерните решения, които компанията разработва. Сред тях е земеделският софтуер TechnoFarm, чийто обновен Модул „Агротехника“ позволява още по-улеснено анализиране на разходите за всяко поле и планиране на дейностите в стопанството.
 
За първи път на АГРА НИК представя и най-новата функционалност към програмата за следене на машини и гориво FarmTrack – възможността за видео наблюдение на автопарка.
 
 
Програмата за сателитно сканиране на полето – GeoSCAN също е сред акцентите на изложението. Сред новостите в програмата са по-честите сателитни снимки (на всеки 10 дни) и интеграцията на метеорологични данни. Благодарение на това абонатите разполагат с прогноза за времето, препоръки за подходящи периоди за извършване на различни обработки и информация за фазите на развитие на всяка култура. 
 
Грижа за почвата, прецизна сеитба и торене
Посетителите на щанда могат да зададат своите въпроси относно почвеното и растителното пробовземане и услугата AgroBalance, както и да се запознаят и с решенията за прецизна сеитба на Precision Planting, които позволяват да се постигне по-висока продуктивност чрез по-точна плътност и натиск на засяване.
 
 
Фермерите могат да научат повече и за системите за торовнасяне на течен тор – Startec. Решенията на италианската компания са подходящи за всички видове течен тор. Те могат да се инсталират на сеялки и окопни култиватори, така че да спестят време, като позволят на земеделския стопанин да извърши две обработки при едно влизане в полето.
 
Технологии за управление на напояването
По време на АГРА от НИК ще разкажат повече и за решенията за поливно земеделие. Сред тях е и съвсем нова услуга за управление на напояването, която предстои да бъде представена на българския пазар през тази година. Услугата позволява определяне на точните необходими количества вода за напояване на културите, проследяване на специфични почвени показатели, воден баланс на почвата и препоръки за напояване. За целта могат да се използват интегрирани данни от метеорлогични станции Pessl Instruments за измерени паднали валежи, влажност на почвата и други, както и информация за извършеното напояване в полето.
 
Всичко това и още много новости от света на прецизното земеделие ви очакват в палата 13, на щанда на НИК от 21 до 25 февруари, за да ви помогнат да се подготвите а успешна пролетна кампания!
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Добави коментар